سنسور خودرو معمولا به جهت آگاهی راننده از وضعیت ماشین و هدایت بهتر آن به کار گرفته میشود. امروزه هر خودرویی بسته به امکاناتش از تعدادی سنسور استفاده میکند. هر یک از این حسگرها وظایف مخصوصی بر عهده داشته و پارامترهای مشخصی را اندازهگیری میکنند. به این ترتیب وجود مشکل در هر یک از بخشهای خودرو توسط سنسورهای مشخص شده و به اطلاع راننده میرسد.
برای آشنایی بهتر با سنسورهای مختلف ماشین و کاربردهای هر یک از آنها، پیشنهاد میکنیم این مقاله رادار را از دست ندهید!
سنسور خودرو چیست؟
پیش از هر صحبتی، بهتر است ابتدا با کلمه سنسور آشنا شویم. سنسور (Sensor)، وسیلهای است که در برابر محرکهای فیزیکی واکنش نشان داده و آنها را به عنوان پارامتر ورودی اندازهگیری میکند. سپس سیگنالهای الکتریکی قابل اندازهگیری را به عنوان خروجی ارسال میکند. در خودروهای انژکتوری، وظیفه کامپیوتر مرکزی را ECU برعهده داشته و دریافتکننده سیگنالهای حسگرها است. اما در خودروهای کاربراتوری دریافتکننده سیگنالها، شخص راننده است. گاهی نیز اطلاعات سنسور برای عملگرهای متصل به آنها ارسال میشود، تا دستورات لازم اتخاذ شود.
امروزه خودروسازان برای ایجاد امنیت بهتر در خودروها، تعداد سنسورهای بیشتری به کار میگیرند. طوری که تعداد سنسورها تبدیل به مزایای یک ماشین شده است. این حسگرهای خودرو به بررسی شرایط محرکهای فیزیکی مشخصی که با آنها در ارتباط است، میپردازند. در صورت دریافت سیگنالی مبنی بر خرابی، نقص یا مشکل در سیستم مربوطه، بالافاصله اعلام کمک میکنند. از این رو وجود خرابی در خود این سنسورها میتواند منجر به انتقال گزارشات نادرست شده و برای قطعات فنی ماشین مشکلاتی ایجاد نماید.
کار سنسورهای خودرو چیست؟
مهمترین وظیفه سنسورهای خودرو، اطلاعرسانی به راننده در زمینه مشکلات به وجود آمده است. البته برخی از آنها نیز به تعدادی عملگر متصل بوده و دستورات لازم را برایشان صادر میکنند.
سنسور خودرو از جمله قطعاتی است که در ماشینهای کاربراتوری و انژکتوری یافت میشود.
حسگرهای ماشین انژکتوری
ماشینهای انژکتوری امروزی شامل مجموعهای از حسگرها، عملگرها و کامپیوتر مرکزی هستند. در واقع این خودروها برخلاف مدلهای قدیمی از سیستمهای الکترونیکی و قطعات برقی برای هدایت ماشین استفاده میکنند. سنسورهای به کار رفته در این خودروها نسبت به مدلهای کاربراتوری قدیمی، بیشتر بوده و هر یک برای سنجش پارامترهای به خصوصی مورد استفاده قرار میگیرند. به این ترتیب ایسیو میتواند عملکرد خودرو را تحت نظر داشته و آن را به بهترین نحو هدایت کند.
معرفی مهمترین سنسورهای خودرو و علائم خرابی آنها
با شناخت سنسور خودرو ، دانستیم این وسیله موظف به اندازهگیری محرکهای فیزیکی پیرامونش است. حال به سراغ معرفی مهمترین سنسورهای درون خودرو میرویم و علائم نشاندهنده خرابی یا نقص آنها را بررسی میکنیم:
۱- سنسور فشار هوای داخل منیفولد
سنسور فشار هوای داخل منیفولد که آن را نام MAP میشناسیم، یکی از قطعات کلیدی در خودروهای انژکتوری است. این حسگر فشار هوای ورودی به داخل موتور را محاسبه نموده و گزارش آن را برای ایسیو ارسال میکند. از این رو هنگامی که پدال گاز را میفشاریم، تغییرات ایجاد شده در میزان هوای ورودی برای ECU فرستاده میشود. در نتیجه مقدار پاشش سوزن انژکتورها درون سیلندر هم افزایش یافته و سرعت و قدرت خودرو بیشتر میشود.
علائم خرابی سنسور فشار هوای منیفولد
منیفولد به عنوان یکی از سنسورهای مهم خودرو معمولا در معرض جریان هوای چرب قرار دارد. از این رو خیلی زود چرب شده و در طول زمان این چربی به روی قطعاتش رسوب میکند. در نتیجه عملکرد آن با مشکل مواجه شده و گزارشات نادرستی برای ایسیو ارسال خواهد کرد. این گزارشات نادرست منجر به بروز مشکلاتی از قبیل موارد زیر میشود:
- سخت روشن شدن موتور
- وجود لرزش در موتور خودرو
- ریپ زدن ماشین
- سخت گاز خوردن خودرو
- خروج دود سیاه از اگزوز به هنگام گاز دادن
- افت راندمان و بازدهی موتور
۲- سنسور دمای هوای ورودی
در برخی خودروها علاوه بر اندازهگیری میزان هوای ورودی، دما آن هم مورد ارزیابی قرار میگیرد. این عمل به عهده سنسور دمای هوای ورودی (IAT) است. حسگر IAT معمولا در کنار منیفولد قرار میگیرد. گاهی نیز هر دو به روی یک سیستم سوار میشوند.
سنسور دمای هوای ورودی ، گزارشاتی مبنی بر دمای هوا برای ایسیو ارسال میکند. در صورتی که این گزارشات حاوی دمای پایین باشند، ECU، گرمکن موجود در مسیر ورودی هوا (در برخی خودروها) را روشن نموده و اجازه میدهد هوای ورودی کمی گرمتر شود. این عمل منجر به راحتتر شدن فرآیند روشن شدن موتور و احتراق آن در سرما میشود.
علائم خرابی سنسور خودرو IAT
سنسور خودرو IAT حساسیت کمتری نسبت به منیفولد دارد. اما با این حال ممکن است در اثر کربنگرفتگی یا روغنی شدن منیفولد، با مشکل مواجه شود. در این صورت شاهده سخت روشن شدن خودرو به خصوص در روزهای سرد سال خواهیم بود. برای تشخیص خرابی این قطعه باید از دیاگ کمک گرفت.
۳- سنسور دور موتور
یکی دیگر از اصلیترین سنسورهای خودرو در مدلهای انژکتوری، سنسور دور موتور RMP است. این حسگر که با نام سنسور دور میللنگ هم شناخته میشود، از نوع القایی بوده و شامل یک آهنربای دائمی و یک سیمپیج است. RMP معمولا روی پوسته کلاچ نصب شده و با فاصلهای 1 تا 2 میلیمتری مقابل فلایویل است. در نتیجه چرخش دندههای فلایویل را اندازهگیری نموده و بر این اساس سرعت دوران میللنگ و موقعیت پیستونها را محاسبه میکند. با ارسال این اطلاعات، ایسیو ترتیب پاشش سوخت و جرقهزنی شمعها را بر روی سیلندرهایی که پیستون آنها در نقطه مرگ قرار دارد، تنظیم مینماید. به این ترتیب زمان جرقهزنی مطابق با موقعیت میللنگ مشخص خواهد شد.
علائم خرابی سنسور خودرو RMP
خراب شدن سنسور خودرو RMP در اغلب مواقع بر اثر رسوب روغن و گریس اطراف موتور رخ میدهد. در این صورت موتور با وجود استارت خوردن، روشن نخواهد شد. حتی گاهی ممکن است موتور روشن هم در پی خرابی این سنسور خاموش شود. برای حل این مشکل باید RMP را از رسوبات روغنی و گریسی تمیز کرد.
۴- سنسور اکسیژن
سنسور اکسیژن در خودروهای امروزی بسیار مهم و کاربردی است. این حسگر در ابتدای مسیر اگزوز قرار گرفته و میزان اکسیژن گازهای خروجی از موتور را محاسبه میکند. ایسیو نیز از این دادهها برای تنظیم میزان سوخت تزریقی به درون سیلندر بهره میبرد. طوری که اگر اکسیژن موجود در اگزوز کم باشد، به معنای زیاد بودن سوخت تزریقی بودن و مقدار آن توسط ECU کاهش خواهد یافت. اگر هم میزان اکسیژن بیش از حد مجاز باشد، به معنای کمبود سوخت درون سیلندرها بوده و ای سی یو مقدار آن را افزایش میدهد. سنسور خودرو اکسیژن ، با ارسال این اطلاعات برای ایسیو، در کاهش مصرف سوخت، افزایش راندمان موتور و کاهش میزان آلایندگی خودرو تاثیر میگذارد.
اهمیت وجود سنسور اکسیژن در سالهای اخیر چنان نمود یافته است که خودروسازان در برخی از مدلها از دو حسگر اکسیژن استفاده میکنند. این سنسورها در دو نوع تک سیم و یک چهار سیم تولید میشود. مدلهای تک سیم، فاقد گرمکن بودن و در ماشینهای قدیمی به کار میرود. اما مدل چهار سیم دارای تکنولوژی پیشرفتهتری است و از آن در خودروهای امروزی استفاده میشود.
علائم خرابی سنسور اکسیژن
اگر سنسور اکسیژن در خودرویی خراب شود، عملکرد موتور به طور چشمگیری تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. بیشترین زمانی که حسگر اکسیژن خراب میشود، روزهای سرد سال است. در این مواقع با ریختن آب روی سنسور، بدنه سرامیکی آن شکسته و منجر به اتصال برق حسگر خواهد شد. نشانهها و علائم خرابی این حسگر عبارتند از:
- روشن شدن چراغ چک
- خوب گاز نخوردن و ریپ زدن موتور
- افزایش مصرف سوخت
- استشمام بوی خامسوزی از اگزوز به خصوص در هوای سرد
- افزایش میزان آلایندگی خودرو
۵- سنسور دمای مایع خنککننده موتور
سنسور دمای مایع خنککننده موتور موظف است دمای آب در گردش اطراف موتور را به ایسیو گزارش دهد. از این رو برخی آن را سنسور دما آب هم مینامند. این حسگر دارای دود سیستم مقاومت متغیر با ضریب حرارتی منفی است. یکی از این مقاومتها برای ارسال سیگنال به ECU به کار رفته و دیگری به پشت آمپر آب متصل میشود. این سنسور معمولا روی محفظه ترموستات قرار داشته و در برخی موارد از قابلیت فعال کردن فن سیستم خنککننده برخوردار است.
ECU با اطلاعات دریافتی از سنسور دمای آب، غلظت مخلوط سوخت را برای بیشترین بازدهی موتور تنظیم میکند. در نتیجه در روزهای سرد، غلظت سوخت بیشتر میشود تا موتور به راحتی روشن شود. در دماهای بالا نیز غلظت سوخت کاهش مییابد تا بازدهی موتور بیشتر و آلایندگی آن کمتر شود.
علائم خرابی سنسور دمای آب
خراب شدن سنسور دمای آب به دو صورت مختلف رخ میدهد:
- هنگامی که سنسور، دمای آب را بالاتر از واقعیت نشان داده و موجب رقیق شدن سوخت توسط ایسیو میشود. در نتیجه موتور قادر به روشن شدن نبوده و یا به سختی روشن میشود. ضمن اینکه پس از روشن شدن هم قدرت پایینی داشته و به سختی گاز میخورد.
- هنگامی که سنسور، دمای آب را پایینتر از واقعیت نشان داده و موجب افزایش غلظت سوخت نسبت به نیاز موتور میشود. این مسئله منجر به روشن نشدن خودرو و یا روشن شدن آن پس از استارتهای مداوم میشود. علاوه بر این هنگام روشن شدن هم دود سیاه غلیظی از اگزوز خارج خواهد شد.
۶- سنسور سرعت خودرو
سنسور سرعت در خودروها وظیفه اندازهگیری سرعت حرکت و آمپر سرعت را برعهده دارد. این حسگر در کنار محاسبه سرعت ماشین، دور آرام موتور را در زمان حرکت تثبیت نموده، شتاب را بهینهسازی کرده و از نوسانات موتور را میکاهد. محل نصب این سنسور خودرو در قسمتی از گیربکس است و اطلاعات مورد نیازش را از ارتباط با پیتون درگیر با دنده کسب میکند.
علائم خرابی سنسور سرعت ماشین
خراب شدن سنسور سرعت ماشین با عدم نمایش کارکرد و میزان سرعت خودرو در پشت آمپر همراه خواهد شد.
۷- سنسور دریچه گاز
سنسور دریچه گاز در واقع مکمل حسگر منیفولد بوده و شرایط دریچه گاز را به ایسیو گزارش میدهد. البته این سنسور تنها در ماشینهایی به کار میرود که از دریچه گاز مکانیکی استفاده نموده و دارای سیم گاز هستند. این حسگر روی دریچه گاز نصب شده و از سو به درون دریچه گاز و سوی دیگر به سیم گاز متصل است. در نتیجه میتواند حالات مختلف دریچه اعم از باز یا نیمه باز بودن، وضعیت افزایش شتاب و قطع پاشش سوخت را به ECU اطلاع دهد. به این ترتیب ای سی یو بهترین حالت را برای تنظیم ترکیب سوخت و هوا درون سیلندر فراهم میآورد.
علائم خرابی سنسور دریچه گاز
اگر سنسور دریچه گاز خراب شود، مشکلات زیر به وجود خواهند آمد:
- سخت بالا رفتن دور موتور حتی در زمان گاز دادن
- کاهش شدید راندمان و بازدهی موتور
- گاز خوردن خودبهخودی ماشین
- احساس لرزش در موتور
- بالا و پایین شدن دور موتور
۸- سنسور ضربه
سنسور ضربه در حقیت همان سنسور ناک معروف است که ضربه را به برق تبدیل میکند. وظیفه حسگر ضربه ارزیابی عملکرد سیستم جرقهزنی و انفجار درون سیلندرها است. ضمن اینکه گزارشات حاوی ضربات ناشی از احتراق زودرس که موجب کوبش میشوند، را برای ایسیو ارسال میکند. اگر این ضربات غیرعادی باشند، حسگر ناک، ECU را مطلع نموده و چراغ چک روشن خواهد شد. این کوبشها و احتراق زودرس در موتور معمولا در اثر نقص یکی از قطعات سیستم جرقهزنی رخ میدهد. البته گاهی کاهش تراکم مخلوط سوخت و گاز به دلیل خرابی سوپاپها و یا عدم تنظیم زمانبندی آنها، میتواند موجب این احتراق زودرس و کوبش موتور شود.
محل نصب این حسگر که درون دو قاب مرتعش چدنی است، روی بلوک سیلندر میباشد. البته این مسئله بسته به نوع موتور میتواند متفاوت باشد:
- در موتورهای خطی 4 سیلندر، یک یا دو سنسور ناک وجود دارد. یکی از این سنسورها میان سیلندر 2 و 3 و دیگری هم میان سیلندرهای 1 و 2 و یا 3 و 4 قرار میگیرد.
- در موتورهای V شکل 6 سیلندر، اغلب دو سنسور ضربه وجود دارد. هر یک از این سنسورها به یک طرف بلوک سیلندر متصل شده و ارتعاشات هر دو سمت را بررسی میکنند.
علائم خرابی سنسور ناک
وجود نقص یا خرابی در سنسور ناک یک اتفاق تقریبا نادر است. طوری که اغلب پیش از خرابی آن، دیگر بخشها دچار مشکل شده و موجب روشن شدن چراغ چک خواهند شد. ضمن اینکه باید بدانید که خراب شدن این سنسور به تنهایی، تاثیری در عملکرد موتور نخواهد داشت.
۹- سنسور استپر موتور
سنسور استپر موتور یکی از سنسورهای مهم خودرو است که روی هوزینگ ورودی هوا قرار دارد. این قطعه وظایف مختلفی بر عهده دارد. این وظایف عبارتند از:
- روشن نگهداشتن ماشین در دورهای آرام موتور
- جبران دور موتور کاهش یافته در زمان روشن نمودن کولر خودرو. (در این مواقع فشار بار کمپرسور کولر بر روی موتور وارد میشود. در نتیجه ایسیو به کمک استپر یا باز کردن دریچه گاز، اندکی دور موتور را افزایش میدهد.)
- کمک به روشن شدن ماشین در روزهای سرد سال با به عهده گرفتن وظایف ساسات
- تنظیم هوای مصرفی سیلندرها در زمان رها نمودن پدال گاز
علائم خرابی سنسور استپر موتور
اگر استپر موتور خراب شود، علائم زیر بروز پیدا میکند:
- خاموش شدن موتور به خصوص در زمان رها کردن ناگهانی پدال گاز
- کاهش محسوس دور موتور در زمان روشن کردن کولر
- گاز خوردن خود به خودی ماشین پس از روشن شدن
- افزایش و یا کاهش بیدلیل دور موتور در سرعتهای پایین
۱۰- سنسور جریان هوا
سنسور جریان هوا توسط ایسیو کنترل شده و موظف است چگالی هوای ورودی به موتور را اندازهگیری نماید. این حسگر که آن را MAF نیز مینامند در کنار سوپاپ ورودی هوا قرار دارد. MAF از یک سیم داغ تشکیل شده که دمای آن توسط ECU کنترل میشود. این سنسور در تنظیم مقدار مناسب هوا برای کسب بهترین بازده موتور موثر است. ضمن اینکه از مصرف بیهوده سوخت نیز پیشگیری خواهد نمود.
علائم خرابی سنسور MAF
خرابی سنسور MAF با اختلال عملکرد موتور همراه است. طوری که ممکن است منجر به خاموش شدن ناگهانی آن نیز شود.
۱۱- سنسور موقعیت میل سوپاپ
یکی دیگر از سنسورهای خودرو، سنسور موقعیت میل سوپاپ است. این حسگر شرایط میل سوپاپ را بررسی نموده و بر اساس آن موقعیت سیلندر یک را اندازهگیری میکند. سپس اطلاعات محاسبه شده را برای ایسیو ارسال مینماید. در نتیجه ECU میتواند گزارش ترتیب تزریق سوخت در سیلندرها را مشخص کند. حسگر موقعیت میل سوپاپ در انتهاییترین بخش میل سوپاپ قرار داشته و از یک المنت و یک قطعه نیمههادی تشکیل شده است. این سنسور با استفاده از یک جریان الکتریکی مغناطیسی، کار انتقال پیام را انجام میدهد.
از دیگر وظایف سنسور موقعیت میل سوپاپ میتوان به تنظیم فعالیت ترتیبی کوئل و انژکتورها و گزارش احتراق ناقص به ایسیو اشاره نمود.
علائم خرابی سنسور موقعیت میل سوپاپ
اگر سنسور موقعیت میل سوپاپ خراب شود، چراغ چک خودرو روشن خواهد شد. علاوه بر این امکان ریپ زدن موتور نیز وجود دارد.
۱۲- سنسور موقعیت میل لنگ
سنسور موقعیت میل لنگ وظیفه تشخیص موقعیت میللنگ و پیستونها را برعهده دارد. این حسگر دادههای خود را به ایسیو گزارش میکند. سپس ECU اطلاعات دریافتی را برای تنظیم زمان و مقدار پاشش سوخت درون سیلندر و زمان جرقه شمعها به کار میگیرد.
علائم خرابی سنسور موقعیت میل لنگ
خرابی سنسور موقعیت میل لنگ در دو حالت مختلف رخ میدهد:
- خرابی کامل و عدم روشن شدن موتور. در این حالت موتور استارت میخورد اما روشن نخواهد شد. زیرا سوخت و جرقهای درون محفظه سیلندر وجود ندارد.
- ارسال اطلاعات نادرست از موقعیت میللنگ. در این حالت موتور روشن میشود اما گاز خوردن آن به سختی صورت گرفته و ریپ میزند.
۱۳- سنسور فشار روغن
بدیهی است کاهش میزان روغن موتور، آسیبهای جدی به قطعات آن وارد میسازد. از این رو سنسور فشار روغن موظف به سنجش فشار روغن موتور میباشد. محل قرار گرفتن این حسگر درون کارتل روغن و یا مسیر کانال اصلی روغن است. طوری که نزدیک به فیلتر روغن و روی بلوک سیلندر قرار بگیرد.
حسگر فشار روغن دارای یک ساچمه و یک فنر است که سختی آن با فشار پمپ روغن متناسب است. زمانی که با افت فشار روغن در موتور مواجه باشیم، فنر حسگر باز شده و ساچمه به بدنه موتور متصل خواهد شد. در نتیجه یک جریان الکتریکی به وجود آمده و ایسیو را مطلع میکند. (در خودروهای کاربراتوری این جریان الکتریکی منجر به روشن شدن چراغ روغن پشت آمپر خواهد شد.)
علائم خرابی سنسور فشار روغن
خرابی سنسور فشار روغن با روشن نشدن چراغ روغن در زمان افت فشار روغن همراه خواهد بود. همچنین ممکن است این چراغ با وجود فشار مناسب، بیدلیل روشن شود.
۱۴- سنسور سطح بنزین
سنسور سطح بنزین در حقیقت یک پتانسیومتر است که مقدار بنزین موجود در باک را اندازهگیری میکند. این حسگر یکی از قدیمیترین سنسورهای به کار رفته در خودروهاست و حتی در مدلهای کاربراتوری نیز وجود دارد. برخی آن را با نام سنسور شناور بنزین نیز میشناسند. زیرا با اتصال به شناور سیستم پمپ بنزین، اقدام محاسبه مقدار آن در باک میکند. سپس اندازه به دست آمده را به درجه پشت آمپر ارسال میکند. البته در مدلهای انژکتوری این اطلاعات ابتدا برای ایسیو ارسال میشود.
علائم خرابی سنسور سطح بنزین
عدم نمایش میزان واقعی بنزین موجود در باک خودرو نشانه خرابی سنسور سطح بنزین است.
کاربرد سنسورهای خودرو
سنسور خودرو | کاربرد در خودرو |
---|---|
سنسور MAP | - تنظیم مقدار هوای ورودی به موتور
- تنظیم مقدار پاشش انژکتورها - بهبود سرعت و شتاب خودرو |
سنسور IAT | - سنجش دمای هوای ورودی به موتور
- تنظیم دمای هوای ورودی به موتور - بهبود عملکرد موتور در هوای سرد |
سنسور RMP | - تعیین موقعیت پیستون و میللنگ
- تنظیم زمان جرقهزنی مطابق با موقعیت میللنگ |
سنسور اکسیژن | - بررسی مقدار اکسیژن موجود در گازهای خروجی موتور
- کاهش مصرف سوخت - افزایش راندمان موتور - کاهش میزان آلایندگی خودرو |
سنسور دمای آب | - سنجش دمای آب خودرو
- تنظیم غلظت مخلوط سوخت در روزهای سرد و گرم سال - بهبود راندمان موتور |
سنسور سرعت | - محاسبه سرعت ماشین
- تثبیت دور آرام موتور را در زمان حرکت - بهینهسازی شتاب خودرو - کاهش نوسانات موتور |
سنسور دریچه گاز | - بالا نگهداشتن دور آرام موتور
- تنظیم زمان گاز خوردن - تنظیم دور موتور در زمان سرد یا گرم بودن موتور |
سنسور ناک | - ارزیابی عملکرد سیستم جرقهزنی و انفجارها
- گزارش احتراق ناقص در سیلندر برای ایسیو |
سنسور استپر موتور | - روشن نگهداشتن ماشین در دورهای آرام موتور
- جبران دور موتور کاهش یافته هنگام روشن نمودن کولر - کمک به روشن شدن ماشین در روزهای سرد سال به جای ساسات - تنظیم هوای مصرفی سیلندرها هنگام رها کردن پدال گاز |
سنسور MAF | - تنظیم مقدار مناسب هوا برای رسیدن به بهترین بازده موتور
- جلوگیری از مصرف بیهوده سوخت |
سنسور موقعیت میلسوپاپ | - جلوگیری از ریپ زدن موتور در دنده متناسب با سرعت
- تنظیم زمان پاشش سوخت درون سیلندرها |
سنسور موقعیت میللنگ | - تنظیم مقدار پاشش سوخت در سیلندر
- تنظیم زمان پاشش سوخت درون سیلندر - تنظیم زمان جرقه شمعها |
سنسور فشار روغن | - سنجش فشار روغن درون موتور
- جلوگیری از آسیب دیدن قطعات موتور در اثر افت روغن |
سنسور سطح بنزین | - سنجش مقدار بنزین موجود درون باک |
تست سنسورهای خودرو
برای اطمینان از سلامت سنسورهای خودرو تنها راهحل دیاگ زدن است. با استفاده از دستگاه دیاگ به راحتی میتوان کد خطاهای مربوط به هر سنسور را بررسی نمود. به این ترتیب اگر هر گونه خطایی در عملکرد سنسورها وجود داشته باشد، میتوان آن را شناسایی کرد. بنابراین رفع خطای موجود به راحتی صورت خواهد پذیرفت.
مزایای افزایش سنسورها در خودرو
سنسور خودرو با هدف ایجاد درک بهتر ایسیو از شرایط پیرامون ماشین مورد استفاده قرار میگیرد. بنابراین هرچه تعداد سنسورهای موجود در یک خودرو بیشتر باشد، اطلاعات و دادهها درباره شرایط اطراف دقیقتر و جامعتر خواهد بود. ایسیو نیز با استفاده از این اطلاعات میتواند تصمیمات بهتری برای هدایت ماشین اتخاذ نماید. با این حال دو مزیت مهم ناشی از افزایش سنسورهای در خودرو را در ادامه بررسی میکنیم:
1- افزایش ایمنی خودرو
اطلاعات و گزارشات ارسالی از سوی سنسورهای خودرو در عملکرد سیستمهای ایمنی متعدد ماشین تاثیرگذار است. در واقع این اطلاعات نیاز سیستمهای ایمنی فعال و غیرفعال خودرو هستند. بنابراین هرچه تعداد آنها بیشتر شود، دادههای جمعآوری شده دقت و صلاحیت بیشتری خواهند داشت. اینجاست که میگوییم حسگرهای ماشین نقش حیاتی در افزایش ایمنی جادهها ایفا میکنند.
2- محافظت از محیط زیست
وجود سنسورهای متعدد در خودرو منجر به افزایش راندمان موتور و عملکرد بهتر آن میشود. طوری که مقدار هدر رفت سوخت به کمترین میزان ممکن میرسد. زیرا سنسورها میتوانند از احتراق ناقص، مصرف سوخت بیش از اندازه و … جلوگیری نمایند. به همین دلیل وجود آنها به محافظت بهتر از محیط زیست منجر میشود.
سخن پایانی
تمام ماشینها اعم از کاربراتوری و انژکتوری دارای سنسور خودرو هستند. این سنسورها با هدف آگاهسازی راننده و ایسیو درباره وضعیت بخشهای مختلف ماشین به کار میروند. اگر هر یک از این سنسورها دچار مشکل شوند، عملکرد موتور به طور محسوسی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت. بنابراین باید با علائم خرابی آنها آشنا باشید تا در اولین فرصت ایراد به وجود آمده را برطرف کنید.
آیا تابحال تجربه خراب شدن یکی از سنسورهای خودرویتان را داشتهاید؟ چطور مشکل را برطرف نمودید؟
یستر دی
خیلی عالی