مطمئن نیستیم ولی شاید برای شما هم پیش آمده باشد که هنگام رانندگی احساس کنید فرمان خودرو میلزرد! اما چرا این اتفاق می افتد؟ پاسخ دادن به این سوال داستانی مفصل دارد که ما برای پرداختن به آن تصمیم به نوشتن این مقاله گرفتیم. از آنجایی که لرزیدن فرمان ماشین در شرایط مختلف، دلایل یکسانی ندارد و دلیل لرزش فرمان پراید،کوییک، تیبا و هر خودرویی که شما ممکن است صاحب آن باشید، مواردیست که در پایین به آن میپردازیم، به شما توصیه میکنیم خواندن این مطلب را از دست ندهید و زیر و بم این موضوع را همراه با ما بشکافید.
دلیل اصلی لرزش فرمان خودرو در سرعت کم
از آنجایی که فرمان به چرخها متصل است و هر دوی اینها به برق خودرو، سیستم تعلیق، ترمز خودرو و برق ماشین متصل هستند، وجود یک مشکل در این اتصالات امری دور از ذهن نیست. این موضوع خودرو قدیمی و مدرن هم نمیشناسد و در هر نوع خودرویی ممکن است اتفاق بیفتد. با توجه به این موضوع رسیدگی به خودرو و بررسی کردن هر گونه عاملی که میتواند بر فرمان خودرو تاثیر بگذارد، امری ضروریست که نباید از آن غافل شد. چرا که لرزش فرمان خودرو مشکلی بسیار خطرناک است و با شدیدتر شدن این لرزش ممکن است کنترل خودرو با مشکل مواجه شود و حوادث ناگواری را رقم بزند.
یکی از اصلیترین دلایلی که میتواند منجر به لرزیدن و زدن فرمان در سرعت کم شود، اختلال در چرخ ماشین است. تراز نبودن چرخها، خمیده بودن چرخ، ساییده شدن لاستیک همگی دلایلی برای این امر هستند که به بررسی آنها میپردازیم.
1- تنظیم چرخها
اگر شما راننده ای باشید که مدام در جادهها تردد میکنید و یا اگر به چک کردن لاستیکها اعتقادی ندارید باید این احتمال را بدهید که عدم تراز بودن چرخها، میتواند دلیل لرزش فرمان باشد! در واقع اگر لاستیکهای ماشین از حالت تراز خود خارج شده باشند، جدا از بحث پارگی تایرها، لرزش فرمان را به همراه دارد.
2- نامتعادل بودن چرخها
یکی از حالاتی که ممکن است برای چرخ در سرعت بالا و پایین رخ دهد، نامتقارن بودن آنهاست. در حقیقت زمانی که چرخها تعادل نداشته باشند امکان کنترل خودرو برای راننده بسیار دشوار است. بنابراین هنگام خرید لاستیکها حتماً سایز و برند آنها را مد نظر داشته باشید که متفاوت نباشند.
3- خم شدن لاستیکها
اگر ضربهای به خودرو شما وارد شده باشد و بعد از آن احساس کنید فرمان میلرزد، احتمالا چرخ خودرو شما خم شده است. در واقع یک درایو چرخان و یا اکسل شکسته میتواند کنترل خودرو را از شما بگیرد و اجازه ندهد که بتوانید آن را به خوبی هدایت کنید. پس بهتر است با مشاهده چنین حالتی سریعتر برای تعمیر چرخها اقدام کنید و حتی اگر لازم باشد آنها را تعویض نمایید.
4- خوردگی لاستیکهای جلو
شاید برایتان جالب باشد بدانید در بسیاری از ماشینها لاستیکهای عقب خیلی دیرتر از لاستیکهای جلو آسیب میبینند و شروع به خوردگی میکنند. با توجه به این موضوع باید حواستان به خوردگی لاستیکهای جلو باشد. قبل از اینکه نامتعادل بودن خودرو باعث سخت شدن فرآیند کنترل و لرزش فرمان ماشین شود.
5- تاثیر بلبرینگ چرخها بر لرزش فرمان ماشین
بلبرینگ چرخها یکی دیگر از عواملی است که میتواند منجر به لرزش فرمان شود. به کمک صدای خاصی که بلبرینگ ایجاد میکند، میتوان متوجه شد که مشکلی پیش آمده و برای تعمیر آن اقدام کرد.
6- فشار ناهموار بر روی لاستیکها
تولید کنندگان لاستیکها مشخص کردهاند که یک تایر تا چه حد فشار باد را تحمل خواهد کرد. طبیعی است که هر چه این لاستیک ضعیفتر باشد فشار کمتری را میتواند تحمل کند و باید به تعادل آن توجه کرد. در چنین شرایطی تعویض لاستیکهای عقب و جلو میتواند کمککننده باشد و جلوی لرزش فرمان خودرو را بگیرد. زیرا لاسیکهای عقب دیرتر شروع به ساییدگی خواهند کرد. اگر چنانچه با وجود تعویض لاستیکها مشکل حل نشد برای بررسی عوامل بعدی باید از یک مکانیک کمک بگیرید.
7- مشکلات میلهای داخلی و خارجی
اگر میپرسید این میلهها چه نقشی در خودرو دارند باید خدمت شما عرض کنیم میلههای داخلی و خارجی وظیفه نگه داشتن چرخها را بر عهده دارند. حالا با گذشت زمان این امکان وجود دارد که میلهها دچار ساییدگی شوند و از بین بروند. در نتیجه نمیتوان انتظار داشت که ماشین تعادل داشته باشد و قطعاً با چنین اتفاقی فرمان شروع به لرزیدن خواهد کرد.
8- اختلال در سیبک سیستم تعلیق ماشین
اگر فرمان ماشین شما در مسیر مستقیم شروع به لرزیدن کند، اما هنگا چرخش به سمت راست و چپ این لرزش قطع شود و یا به وجود نیاید، میتوان مطمئن بود مشکل از سیبک سیستم تعلیق خودرو است. سیبک نیز معمولاً قابل تعمیر نیست اما به راحتی تعویض می شود.
9- لرزش فرمان خودرو به دلیل اختلال در فنر تعلیق
فنرها در سیستم تعلیق نقش خنثی کردن ضربات وارد شده از جاده به خودرو را بر عهده دارند. در برخی مواقع این فنرها به علت ضعیف شدن، کارایی همیشگی خود را ندارند و سیستم هدایت خودرو را تحت تاثیر قرار میدهند. با چنین اوضاعی بهتر است در اولین فرصت برای تعویض فنرها اقدام کنید. از طرفی زمانیکه این اتفاق برای خودرو شما افتاده باشد سرو صدای غیر عادی خودرو توجه شما را جلب میکند. به طوریکه با رسیدن به هر دست انداز صدای کوبش را خواهید شنید.
10- مشکلات مربوط به موتور خودرو
اگر به یاد داشته باشید در مقاله روغن موتور خودرو به طور کامل مسائل مربوط به موتور ماشین را بررسی کردیم؛ اما نکته ای که در اینجا باید گفت این است که مشکلاتی همچون اختلال در القا کنندههای اکسیژن، مشکلات سوخت رسانی در خودرو و مشکل در شمع ماشین که ممکن است در موتور خودرو رخ دهد، میتواند باعث لرزش فرمان شود.
11- یاتاقان ماشین
یاتاقانها این اطمینان را فراهم میکنند که خودرو در تعادل باشد و هنگام حرکت قابل کنترل است. علاوه بر این چرخها را به بدنه خودرو متصل میکند. مشکلی که این وسط وجود دارد این است که یاتاقان هم مثل سایر قطعات خودرو به مرور زمان دچار فرسایش میشوند و ممکن است به صورت لرزش فرمان این خرابی نمود پیدا کند. در جریان باشید که خرابی یاتاقان میتواند عملکرد کلی خودرو را تحت تاثیر قرار دهد و باید به محض مطلع شدن از این ایراد برای رفع آن اقدام کرد.
12- پیشرانه آسیب دیده
پیشرانه یا همان محور محرکه خودرو نیرو را از چرخها به موتور منتقل میکند و همین باعث حرکت خودرو خواهد شد. اگر این پیشرانه فرسوده یا خراب باشد فرمان شروع به لرزش خواهد کرد و خودرو تعادل خود را از دست میدهد.
13- لرزش فرمان خودرو بر اثر ضربه خوردن شاسی
زمانی که شاسی یک ماشین ضربه دیده باشد تنظیمات اولیه شاسی به هم میریزد و برگرداندن آن به حالت اول کار بسیار دشواریست. در نتیجه در بسیاری از موارد سیستم جلوبندی به مشکل برمیخورد و سیستم فرمان و دیگر متعلقات جلوبندی آسیب میبینند. پس حتماً قبل از خرید خودرو از سلامت شاسی اطمینان حاصل کنید.
14- تنظیم زاویه فرمان
گاهی اوقات یک ایراد ساده و یا شل شدن یک پیچ مثل پیچهای فرمان میتوان دلیل لرزش فرمان باشد. اگر به چنین دلایلی فرمان شما دچار مشکل شود با یک آچارکشی و یا تنظیم فرمان همه چیز درست خواهد شد و دیگر لرزشی در کار نخواهد بود.
15- نقص در صفحه کلاچ
اگر در زمان شروع حرکت احساس لرزیدن فرمان ماشین و تکانهای غیرعادی را دارید، احتمال وجود نقص در صفحه کلاچ وجود دارد. در واقع اگر فنر صفحه کلاچ بشکند، فرمان خودرو دچار لرزش در ابتدای حرکت خواهد شد.
اختلال در ترمز خودرو (علت لرزیدن فرمان هنگام ترمز گرفتن)
شاید بتوان گفت اصلیترین دلیل لرزش فرمان اختلال در ترمزها باشد که باید سریعاً آن را برطرف کرد. همانطور که قبلاً در مقاله روغن ترمز خودرو گفتیم نیروی ترمز بین چرخها باید به طور یکسان تقسیم شود. اگر این نیرو به صورت یکسان به چرخها وارد نشود یک لاستیک تحت فشار بیشتری قرار خواهد گرفت و در نتیجه فرمان به یک سمت منحرف میگردد. زمانی که سیستم ترمز خودرو شما دچار مشکل باشد در هنگام ترمز گرفتن فرمان شروع به لرزیدن کرده و این میتواند بهترین نشانه برای فهمیدن مشکل باشد. بگذارید دقیقتر به این موضوع نگاه کنیم.
1- شکستگی روتور ترمز
روتور ترمز یا دیسک به بخشی اطلاق میشود که هنگام ترمز توسط لنت ترمز فشرده میشود. روتورها در خودروهای مدرن و قدیمی دیر یا زود دچار فرسایش خواهد شد. زمانی که لنت ترمز به صورت یکنواخت درگیر نشود لرزش فرمان شروع میشود.
2- کالیپر ترمز
اگر مشکل لرزش فرمان با بررسی عوامل بالا حل نشود، میتوان احتمال داد مشکل در کالیپر ترمز است. یک نشانه دیگر برای فهمیدن این موضوع بوی سوختگی است که پس از هر بار ترمز تولید خواهد شد.
دلیل لرزش فرمان در سرعت بالا (سرعت 80 به بالا)
زمانی که فرمان خودروی شما از سرعت 80 به بالا شروع به لرزیدن کند، احتمال خیلی زیاد مشکل از بلبرینگ چرخها است که باید به آن رسیدگی کرد. در سرعت پایین همه چیز خوب و عادیست و صدای بسیار ضعیفی شنیده میشود که افراد به آن بی توجه هستند. اما با سرعت گرفتن ماشین و بعد از سرعت 80 فرمان شروع به لرزیدن خواهد کرد. با دیدن چنین نشانهای میتوان مطمئن بود که با تعمیر بلبرینگ میتوان لرزش فرمان را قطع کرد. علاوه بر این عواملی مثل بالانس نبود چرخها، خرابی میل تعادل خودرو، خراب بودن میل فرمان و شل شدن پیچ چرخها از دیگر عواملی است که در سرعت بالا باعث لرزش فرمان خودرو خواهند شد.
علت لرزیدن فرمان در حالت درجا چرخاندن چیست؟
گاهی فرمان خودرو هنگام چرخاندن آن در حالت درجا دچار لرزش میشود. علت این مشکل در اغلب مواقع به نقص در سیستم هیدرولیک خودرو بازمیگردد. در چنین مواقعی باید به تعمیرگاه مراجعه نموده و با هواگیری سیستم هیدرولیک در پی رفع ایراد باشید. البته امکان هواگیری این سیستم توسط خود راننده نیز وجود دارد. اما برای انجام این کار به صورت اصولی و بدون نقص بهتر است از یک متخصص کمک بگیرید.
برخی از رانندگان از لرزیدن فرمان ماشین در حالت درجا و بدون چرخاندن آن شکایت دارند. در واقع آنها معتقدند هنگام درجا کار کردن خودرو و با فرمان ثابت باز هم شاهد لرزش فرمان هستند. این مشکل در گرو لرزش بیش از حد موتور ماشین بوده و برای رفع ایراد آن باید از یک تعمیرکار ماهر کمک بگیرید.
علت لرزیدن فرمان موتور سیکلت چیست؟
موتور سیکلت از سیستم تعلیق ضعیفتری نسبت به خودرو برخوردار است. این امر موجب ایجاد لرزش و سروصدای زیادی در آن میشود. اما گاهی شدت این لرزشها بیش از گذشته بوده و دلیلی فیزیکی دارد. در ادامه برخی از عوامل لرزیدن فرمان موتور سیکلت را شرح میدهیم:
1- شل شدن پیچ و مهرهها
رانندگی در طول خیابان و جادهها نوسانات زیادی در بدنه موتور سیکلت به وجود میآورد. به طوری که پس از مدتی پیچ و مهرههای آن شل شده و موجب لرزش در فرمان میگردد. برای حل این مشکل بهتر است به صورت دورهای پیچ و مهرهها را آچار کشی کنید. همچنین میتوان از فنر مخصوص پشت مهرههای برای جلوگیری از شل شدن آنها استفاده نمود.
2- خراب شدن صفحه کلاچ
صفحه کلاچ در اثر کارکرد طولانی مدت دچار فرسایش شده و پس از مدتی شکل ظاهری خود را از دست میدهد. این مشکل باعث لرزش فرمان موتور سیکلت خواهد شد. برای رفع ایراد صفحه کلاچ باید به تعمیرگاه مراجعه نمایید.
3- شکستن اگزوز موتور سیکلت
گاهی اجزای داخلی اگزوز در اثر سفرهای طولانی مدت و مواجهه با نوسانات جادهای شکسته شده و درون اگزوز معلق میشوند. در این مواقع هنگام رانندگی با موتور سیکلت و گاز دادن آن لرزش زیادی را احساس خواهید نمود. راهکار رفع این ایراد تعمیر و یا تعویض اگزوز است.
4- واشر گذاری در محل اتصالات
در برخی مواقع لرزیدن فرمان موتور سیکلت از ناحیه اتصالات آن نظیر محل اتصال انجین به بدنه مشاهده میشود. برای حل این مشکل میتوان از واشر لاستیکی برای دستههای انجین و محل اتصال آن به بدنه کمک گرفت.
5- تاب برداشتن چرخها
اگر چرخهای موتور سیکلت تاب برداشته و دارای قوس شوند، شاهد لرزش آن خواهیم بود. این مشکل در اثر شل شدن پرههای چرخ و یا بریده شدن آنها رخ میدهد. با مراجعه به تعمیرکار ماهر میتوان پرهها را تنظیم نموده و لرزش فرمان موتور سیکلت را برطرف نمود.
اقدامات پیشگیرانه: جلوگیری از لرزش در مراحل اولیه!
یک قدم پیشگیرانه ارزش صد قدم درمانی را دارد و این امر در مورد لرزش فرمان خودرو نیز صدق میکند. با انجام اقدامات پیشگیرانه، می توانید از این لرزش ها جلوگیری کرده و رانندگی روان و مطمئنی در آینده تجربه کنید. در ادامه چند استراتژی کلیدی را بیان میکنیم که بهتر است در اولویت قرار دهید:
1. نگهداری منظم لاستیک ها
لاستیک های شما قهرمانان گمنام جاده هستند و رفاه آنها به طور مستقیم بر تجربه رانندگی شما تأثیر میگذارد. به همین منظور نگهداری منظم برای جلوگیری از لرزش فرمان و تضمین عملکرد بهینه لاستیکها ضروری است:
- چرخش لاستیک ها: هر 8000 تا 11000 کیلومتر، یکبار جای لاستیکها را با هم تغییر دهید. این کار باعث توزیع یکنواخت سایش در سطح لاستیکها شده و از ایجاد آجهای ناهموار و در نتیجه عدم تعادل چرخها جلوگیری میکند.
- بالانس لاستیک: هر 6-12 ماه، یا هر زمان که لرزش فرمان خودرو مداوم را تجربه کردید، لاستیکهای خود را بالانس کنید. با این کار همواره رانندگی آرام و بدون لرزشی را تجربه خواهید کرد.
- تنظیم فشار لاستیک: قدرت فشار صحیح لاستیک را دست کم نگیرید! برای فشار توصیه شده برای هر دو لاستیک گرم و سرد، دفترچه راهنمای خودرو را بررسی کنید. همچنین بهتر است از یک گیج قابل اعتماد برای باد کردن آنها به طور منظم استفاده کنید. لاستیکهای کم باد مستعد سایش ناهموار و هندلینگ ناپایدار هستند، در حالی که لاستیک های پر باد می توانند خشن بوده و مستعد آسیب باشند.
2. عدم عبور از چاله ها و ناهمواری های جاده
اگر چالهها و ناهمواریهای سطح جادهها را نادیده میگیرید، قطعا در آیندهای نزدیک با لرزش فرمان خودرو مواجه خواهید شد. بهترین کار این است که تا جای ممکن از روی آنها عبور نکنید:
- هنگام رانندگی بخشی از تمرکز خود را روی سطح جاده بگذارید تا چالهها و ناهمواریها را به موقع ببینید.
- در نزدیکی چالهها، سرعت خود را کم کنید تا ضربه کمتری به ماشین و سیستم فرمان وارد شود.
- پس از برخورد با چالهها، حتما لاستیکهایتان را از نظر بریدگی و … بررسی کنید.
3. با احتیاط رانندگی کنید!
رانندگی ناملایم و تعاجمی از جمله شتاب سریع، ترمز شدید و پیچ های تیز میتواند باعث ضربه به لاستیکها و سیستم تعلیق شود. در نتیجه لرزش فرمان خودرو را در پی دارد. بهترین کار این است که رویکردی آرام و با احتیاط را برای رانندگی اتخاذ کنید:
- شتاب ملایم: از فشار دادن پدال گاز خودداری کنید. در عوض، به آرامی و تدریجی شتاب بگیرید تا سایش و پارگی روی لاستیکها و سیستم انتقال قدرت را به حداقل برسانید.
- ترمز کنترل شده: ترافیک را پیشبینی کرده و به تدریج ترمز کنید. از توقفهای اجباری و لحظه آخری تا حد امکان خودداری کنید.
- پیچیدن با دقت: پیچها را به آرامی و با سرعت متوسط بگیرید. از پیچیدن سریع در پیچها و دوربرگردانها خودداری کنید.
با اولویت قرار دادن این اقدامات پیشگیرانه، میتوانید به طور موثر مشکلات لرزش فرمان خودرو را کاهش دهید.
راهکارهای تعمیر مشکلات لرزش فرمان خودرو
حال که با علل ایجاد لرزش فرمان خودرو آشنا شدیم، در ادامه راهکارهایی برای تعمیر و برطرف نمودن این مشکل بیان میکنیم:
1. رفع مشکلات مربوط به لاستیک ها
لاستیکها اغلب اولین مظنونین در مورد لرزش فرمان خودرو هستند. در نحوه برطرف نمودن مشکلات رایج لاستیک آورده شده است:
- بالانس و تنظیم لاستیک: تصور کنید لاستیکها به عنوان وزنهای چرخان کاملاً متعادل هستند. هر عدم تعادل جزئی این تعادل را بر هم زده و باعث لرزش فرمان میشود که در سرعت بالا، بدتر میشود. برای حل این مشکل بهتر است به مراکز بالانس لاستیک مراجعه نموده و بخواهیم تا وزن لاستیکهای را یکنواخت تنظیم کنند. با این کار چرخش لاستیکها روان شده و در زمان حرکت، تماس یکنواختی با سطح جاده دارند. در نتیجه رانندگی پایدار و بدون لرزشی را تجربه خواهیم کرد.
- تعمیر یا تعویض لاستیک: گاهی اوقات، مشکل فراتر از عدم تعادل است. لاستیکهای آسیبدیده با برآمدگیهای دیواره کناری، سوراخها یا سایش شدید آج میتوانند باعث لرزش فرمان خودرو شوند. اگر آسیبها در حد جزئی باشند، میتوان لاستیکها را تعمیر نمود. اما در صورت مشاهده آسیبهای شدید باید به فکر تهیه لاستیکها نو برای ماشینتان باشید. زیرا لاستیکهای فرسوده نه تنها موجب لرزش فرمان در خودرو میشوند، بلکه در شرایط جوی نامناسب برای شما خطرآفرین هم هستند.
- تنظیم فشار صحیح لاستیک: ممکن است این راهکار پیش پا افتاده به نظر برسد، اما حفظ فشار صحیح لاستیک برای عملکرد بهینه و به حداقل رساندن لرزش ضروری است. لاستیکهای کم باد مستعد سایش ناهموار و در نتیجه لرزش فرمان خودرو هستند. از طرف دیگر لاستیکهای پر باد هم میتوانند موجب سواری خشن شده و به احتمال زیاد به آجها آسیب برسانند. اما با تنظیم صحیح فشار لاستیک میتوان از تمام این مشکلات پیشگیری نموده و رانندگی آرامی را تجربه نمود.
2. تعمیرات سیستم تعلیق و فرمان
اگر مشکلات لاستیک عامل لرزش فرمان خودرو نیستند، باید به سراغ سیستم تعلیق و فرمان بروید. در اینجا نحوه رسیدگی به این اجزا آورده شده است:
- تعویض قطعات فرسوده: با گذشت زمان، شاهد سایش و پارگی قطعات سیستم تعلیق و فرمان اعم از اتصالات توپی، میلههای تعادل و بوشهای بازوی کنترل هستیم. این قطعات فرسوده میتوانند منجر به بازی بیش از حد، شلی و در نهایت لرزش فرمان خودرو شوند. شنیدن صداهای کوبشی و مشاهده سایش ناهموار لاستیک و مشکل در نگه داشتن خودرو در خط مستقیم در حین رانندگی نشانههای این مشکل هستند. تعویض این قطعات فرسوده با قطعات جدید حرکت صحیح را بازیابی کرده و لرزشها را برطرف میکند.
- بررسی و تنظیم چرخ ها: چرخهای نامتوازن در سیستم تعلیق میتوانند باعث لرزش فرمان ماشین شوند. این عدم تراز سیستم منجر به سایش ناهموار لاستیک و لرزش میشود. با یک بررسی دقیق و تنظیم زاویه چرخها میتوانید این مشکلات را از بین ببرید.
- بازی سیستم فرمان: اتصالات شل یا فرسوده در خود سیستم فرمان نیز منجر به بازی ناخواسته شده و لرزش فرمان خودرو را در پی دارد. به ویژه در سرعتهای بالاتر! اگر شاهد حرکت بیش از حد فرمان پیش از اینکه چرخها بچرخند هستید، باید به فکر تعمیر اتصالات شل در سیستم فرمان باشید.
به عنوان نکته پایانی باید گفت…
اگرچه با خرید یک خودرو جدید تجربه چنین مشکلاتی تا مدت ها کمی عجیب به نظر میرسد، اما نباید نسبت به چنین نشانههایی بیتفاوت بود و بهتر است که هر چه سریعتر برای تعمیر خودرو اقدام کرد؛ زیرا رسیدگی نکردن به همین سر و صداهای ساده که شاید در ماشین بسیاری از افراد به وجود بیاید، میتواند منجر به خسارات بیشتری شود که گاهاً برای ما بسیار گران و حتی به قیمت جان تمام خواهد شد. آن هم فرمان ماشین که رابطه مستقیمی با کنترل کردن خودرو دارد. امیدواریم در مطلب امروز به تمام سوالات شما در این زمینه پاسخ داده باشیم و مقالهای مفید را به پایان رسانده باشیم. حالا نوبت شماست که اگر نظری و یا نکتهای در این حوزه دارید که جای آن را خالی میبینید با ما در میان بگذارید.
سوالات متداول💡
عیسی
سلام ماشین پراید است لاستیک شاگرد به جدول خورد وترکید ولی فرمان خیلی نرم شده ولی هیدرولیک نیست ومیکشه دلیل چیست نمی لرزه
سامان پرمه
من ماشینم پراید از۸۰تا۹۰تااتاق میلرزه چرامیلززه؟ بالانس لاستیک هاکردم هر۴تاشون؟چکارکنم دیگ نلرزه دیسک ترمزهردوعوض شدبولبرینگ هم عوض کردم هم از۸۰تااتاق میلرزه مثل این که میخوام تصادف کنم؟؟شمای چیزی بگید تابدونم چکارکنم خوب شه دمتون گرم