امروزه استفاده از موقعیت یاب ها و ردیاب ها نقش مهمی در تامین امنیت بازی می کنند. خوشبختانه فرهنگ استفاده درست از ردیاب بسیار پر رنگ تر از قبل شده است. اگر بخواهیم شما را با انواع ردیاب ها آشنا کنیم باید بگوییم به طور کلی ردیاب ها به دو دسته ردیاب آنلاین و آفلاین تقسیم می شوند. اگر علاقمند به داشتن اطلاعات در این زمینه هستید با ما در این مقاله همراه باشید. در ادامه مطلب تصمیم داریم شما را با هر آنچه که درباره ی ردیاب های آنلاین، آفلاین و سیستم های موقعیت یاب لازم است بدانید، آشنا کنیم.
موقعیت یاب خودرو چگونه کار می کند ؟
موقعیت یاب خودرو به کمک دو تکنولوژی جیاسام و جیپیاس عملیات موقعیت یابی را انجام می دهد. ردیاب به کمک جیپیاس مکان خودرو را به وسیله چهار ماهواره در اطراف کره زمین با درصد خطای زیر چهار متر موقعیت یابی مینماید. در مرحله بعد به کمک جیاسام موقعیت را برای سرور ارسال میکند. سرور اطلاعات پردازش شده را به اپلیکیشن و وبسرویس فرستاده و کاربر قادر به دریافت این اطلاعات خواهد بود. نکته جالب این که تمام این اتفاقات در کسری از ثانیه به وقوع میپیوندد. اما اگر برای شما سوال پیش آمده منظور ما از GSM چیست باید بگوییم: جیاسام همان فناوری استفاده شده در گوشی های موبایل برای تماس و پیامک است که بر روی ردیابهای خودرو تعبیه شده است. خوشبختانه این فناوری با تمامی سیمکارتهای داخلی مانند ایرانسل، همراه اول، رایتل و یا سیمکارت های خارجی سازگاری دارد.
نحوه استفاده از موقعیتیاب خودرو رادار به دو دسته کلی آنلاین و آفلاین تقسیم میشود:
آشنایی با ردیاب آفلاین خودرو
حتما برای شما این موقعیت به وجود آمده است که بخواهید از موقعیت خودرو خود مطلع شوید در حالی که اینترنت ندارید! نا امید نباشید ما در شرکت رادار این امکان را فراهم کردیم تا شما بتوانید بدون اینترنت و از طریق پیامک، از قابلیت آفلاین اپلیکیشن رادار استفاده و موقعیت اتومبیل خود را دریافت کنید. فقط کافیست در گوگل مپ نقشه ایران را در اولین فرصت که به اینترنت دسترسی دارید دانلود کنید. بعد از آن در هر موقعیتی با ورود به اپلیکیشن و انتخاب گزینه نقشه، موقعیت خودرو به طور آفلاین در اختیار شما قرار خواهد گرفت. اما بهتر است در اینجا به طور کامل شما را با تفاوت های دستگاه ها و نرم افزار های آنلاین و آفلاین آشنا کنیم؛ زیرا این دو مفهومی مستقل از یکدیگر دارند.
اگر بخواهیم یک تعریف جامع و کلی از ردیاب آفلاین خودرو داشته باشیم می توان گفت: ردیاب هایی هستند که برای موقعیت یابی نیازی به اینترنت ندارند. ردیابهای آفلاین انواع مختلفی دارند و بسته به هدفی که از ردیابی داریم، انتخاب و استفاده می شوند. اگر برای شما هم جالب است که با نسل های مختلف ردیاب آفلاین آشنا شوید ادامه مقاله را از دست ندهید.
ردیاب آفلاین، نسل اول
اولین نسل ردیاب آفلاین از دو بخش ماژول جی پی اس و حافظه داخلی تشکیل شده است. در این سری از ردیاب ها اطلاعات دریافتی به ماهواره های جی پی اس ارسال شده و موقعیت دقیق سوژه ی مورد نظر در حافظه ی ردیاب نگه داری می شود.
کاربرد ردیاب آفلاین در پلیس راه
واضح ترین مثالی که برای جی پی اس آفلاین می توان زد جی پی اس های پلیس راه است که بر روی وسایل نقلیه عمومی وصل می شود. حتما در سطح جاده ها دیده اید که وسایل نقلیه ای مثل اتوبوس ها زمانی که به پلیس راه می رسند، توقف می کنند. سپس با تایید مدارک از طرف پلیس راه، به حرکت خود ادامه می دهند. در واقع این مدارک اطلاعاتی است که این ردیاب ها در طول مسیر، در حافظه ی خود ذخیره کرده اند و راننده فلش حاوی این اطلاعات را تحویل ماموران می دهد.
حالا شاید این سوال ذهن شما را درگیر کند، که چرا پلیس راه از ردیاب های آفلاین استفاده می کند؟ پاسخ ساده است! زیرا پلیس به اطلاعات خودرو ها به طور لحظه ای نیازی ندارد و از طرفی نگه داری این اطلاعات بر روی سرور ها برای موقعیت یابی آنلاین، می تواند بسیار دشوار و پر هزینه باشد.
ردیاب آفلاین، نسل دوم
ردیاب آفلاین نسل دوم متشکل از ماژول جی پی اس و سیم کارت (GSM) است. حتما می پرسید سیم کارت در ردیاب آفلاین چه نقشی دارد؟ در ردیاب آفلاین نسل دوم، اطلاعات به واسطه اپلیکیشنی که بر روی تلفن همراه کاربر نصب می گردد به حالت یک لینک نشان داده می شود. کاربر می تواند پس از ارسال درخواست، با باز کردن لینک اطلاعاتی مثل تاریخچه مسیر، سرعت و موقعیت فعلی خودرو را دریافت کند. متاسفانه امروزه این نوع ردیاب ها در بازار تحت عنوان ردیاب آنلاین به فروش می رسند و کاربر از کمبود هایی که ردیاب آفلاین نسبت به آنلاین دارد مطلع نمی شود. در ردیاب های نسل دوم با توجه به اینکه اطلاعات در حافظه داخلی دستگاه ردیاب نگه داری می شود، با آسیب دیدن آن امکان حذف شدن تمامی اطلاعات وجود دارد.
ردیاب آفلاین، نسل سوم
با منسوخ شدن ردیاب های نسل های یک و دو، سری جدیدی از ردیاب آفلاین روی کار آمد که مشکل ضعف امنیتی اطلاعات را برطرف کرد. در سری سوم ردیاب آفلاین، با استفاده از اینترنت سیم کارت، تمامی اطلاعات به صورت لحظه ای بر روی یک سرور ذخیره می گردد. در واقع به این شیوه با آسیب دیدن دستگاه ردیاب، اطلاعات از بین نخواهند رفت. اطلاعات ذخیره شده که شامل مختصات مکانی خودرو می باشد، پس از ثبت درخواست از طریق پیامک، به کاربر تحویل داده می شود.
ردیاب آفلاین، نسل چهارم و آخرین نسل
به عنوان بروز ترین و کامل ترین نسل از ردیاب های آفلاین می توانیم به ردیاب های نسل چهارم اشاره کنیم. یکی از جالب ترین ویژگی های منحصر به فرد ردیاب نسل چهارم قابلیت سناریو پذیری است. قابلیت سناریو پذیری به معنی تعریف برنامه کاری و اعلام هشدار بر اساس نیاز کاربر است. به کمک این ویژگی و بسته به هدف افراد، می توان سناریو های مختلفی برای ردیاب تعریف کرد.
ردیاب آنلاین خودرو چیست؟
اگر شما برای امنیت اتومبیل خود در فکر خرید ردیاب هستید، ردیاب آنلاین خودرو بهترین گزینه برای شما می باشد. شما به کمک این ردیاب هوشمند از طریق اپلیکیشن رادار در هر مکان و زمانی آمار لحظه ای اتومبیل خود را زیر نظر دارید. ردیاب آنلاین از سه بخش ماژول جی پی اس، سیم کارت و حافظه جانبی تشکیل شده است و برای ارائه اطلاعاتی که کاربر درخواست می کند به اینترنت نیازمند است. به کمک جی پی اس آنلاین خودرو می توان موقعیت لحظه ای خودرو و اطلاعات دیگری مثل مکان لحظه ای، سرعت لحظه ای و متوسط (میانگین کل سرعت)، شروع و توقف، کار در جا، میزان مصرف سوخت، تعداد باز شدن و بسته شدن درب ها و بسیاری اطلاعات مهم و ضروری دیگر را در اختیار کاربر قرار داد. در این نوع ردیاب از طریق اپلیکیشنی که بر روی گوشی فرد نصب شده می توان به صورت آنلاین و در هر لحظه به اطلاعات، دسترسی پیدا کرد. ردیابی آنلاین خودرو برای مشاغلی که با رانندگان در ارتباط هستند، مثل: شرکت های باربری و آژانس ها بسیار پر کاربرد خواهد بود.
ارگان ها کاربران اصلی ردیاب آنلاین خودرو
به عنوان مثال خودرو های شرکت های پخش باید در کمترین زمان در نقاط مشخص شده برای تحویل کالا حضور یابند. با ردیاب رادار مدیران شرکت ها می توانند این نقاط و زمان رسیدن به آنها را تعریف و بررسی نمایند. این امر به خصوص در خودرو های یخچال دار مهم تر است. بسیاری از رانندگان سرعت مجاز را رعایت نمی کنند و برای آنکه زودتر از زمان تعیین شده به مقصد نرسند، در یک استراحتگاه به مدت طولانی توقف می نمایند. با نصب سیستم ردیابی آنلاین خودرو ، این امکان برای مدیریت ناوگان حمل و نقل وجود دارد که رانندگان خاطی را شناسایی نماید.
یک مثال دیگر: تصور کنید که پلیس راهنمایی و رانندگی قانون اجباری بودن ردیاب خودرو را وضع کند، در این صورت پیدا کردن و ردیابی مجرمان بسیار راحت تر خواهد بود و می توان به سرعت و اقدامات لازم را انجام داد.
همچنین می توان این قابلیت را گسترده تر نمود؛ به طوری که هنگام سرقت ماشین هم به پلیس و هم به مالک هشدار مناسب داده شود و مکان خودرو سرقت شده را به هر دو نمایش دهد. در مجموع سیستم ردیابی آنلاین خودرو از وظایف یک دزدگیر ساده ماشین هم فراتر رفته و میتواند تمامی اتفاقات خودرو مانند تحریک سوئیچ یا سرقت سوخت و … را نیز به مالک خودرو ارسال نماید.
جالب تر از همه اینکه مالک خودرو با بهره گیری از سیستم ردیابی آنلاین خودرو، قادر خواهد بود در هر نقطه ای از دنیا و در هر زمانی اتومبیل را با ارسال یک پیامک خاموش نماید، البته به دلایل امنیتی استفاده از این ویژگی را پیشنهاد نمی کنیم.
بالاخره کدام بهتر شد؟ ردیاب آفلاین خودرو یا ردیاب آنلاین خودرو؟
همه چیز به شما بستگی دارد. نوع نیاز، تعیین کننده انتخاب شما خواهد بود. اگر هدفتان از gps خودرو کسب اطلاعات کلی باشد، با نصب ردیاب های آفلاین می توانید نیاز خود را برطرف سازید. اما اگر نیاز شما به دست آوردن اطلاعات دقیق و لحظهبهلحظه از سوژه مورد نظرتان است، ردیاب های آنلاین را پیشنهاد میدهیم. آنچه در خرید هوشمندانه یک محصول حائز اهمیت است، آگاهی کامل از نحوه عملکرد آن است.
ویدئو تفاوت ردیاب آنلاین و آفلاین
در این ویدئو توضیحاتی در مورد تفاوت ردیاب آنلاین و آفلاین به طور خلاصه و کوتاه داده شده، امیدواریم با دیدن این ویدئو به برخی از سوالات شما پاسخ داده باشیم. اگر موضوعی یا مطلبی مانده از طریق کامنت ها با ما در ارتباط باشید، نظرات شما برای ما بسیار ارزشمند است.
سوالات متداول💡
ردیاب آنلاین و آفلان خودرو چه تفاوتهایی دارند؟
خرید ردیاب آنلاین بهتر است یا ردیاب آفلاین؟
آیا میتوان از برنامههای آنلاین برای ردیابی کمک گرفت؟
بله امروزه نرم افزارهای مختلفی برای ردیابی آنلاین اشخاص طراحی شدهاند. البته در اغلب این برنامهها لازم است کاربر شخصا اجازه دسترسی به موقعیت مکانی خود را به دیگران بدهد. برای آشنایی با دیگر روشهای موقعیت یابی افراد کلیک کنید.
کاظم
سلام
حجم ارسالی دیتا از ردیاب آنلاین به سرور در طول یک روز حدودأ چند بایت میشود .
هانیه جعفری
سلام وقت شما بخیر خیلی ممنون از اینکه سوالتون رو با ما در میون گذاشتید.در خصوص سوال شما باید عرض کنیم حجم ارسالی داده ها در ردیاب انلاین تقریبا کمتر از پنج هزار بایت هست.
اسما
ردیابی آنلاین خودرو
محبوبه حیدری
اسما عزیز سلام؛ کاملا درسته در این مقاله به صورت کامل در مورد ردیابی خودرو به صورت آنلاین و آفلاین توضیح داده شده. شما می تونید برای دیدن امکانات کامل ردیاب رادار از طریق لینک https://radargps.org/product/gps-tracker-radar/ و برای اینکه بتونید نرم افزار رادار رو به صورت رایگان و به مدت محدود تست کنید از طریق لینک https://radargps.org/free-app/ فرم رو پر کنید تا دسترسی لازم برای شما ایجاد بشه. آموزش کامل کار کردن با نرم افزار هم در دو لینک برای شما گذاشته شده.