دودی کردن شیشه ماشین کاری محبوب در میان ماشین بازهای جوان است. آنها با این کار ظاهری خاص برای خودرویشان خواهند ساخت. با این حال مشتریان شیشههای دودی را نمیتوان منحصر به ماشین بازهای جوان دانست. بلکه رانندگان اهل سفر و تفریح که با ماشینشان به دل جاده میزنند هم از دیگر طرفداران این شیشهها هستند. زیرا تحمل آفتاب در جاده و از پشت شیشههای خودرو برای سرنشینان سخت است. اما با دودی کردن شیشهها این مشکل به راحتی حل خواهد شد.
با همه این تعاریف باید بدانید دودی کردن شیشه ماشین نیازمند شرایط خاصی است. در واقع بدون رعایت این شرایط کاری غیرقانونی خواهد بود. به همین منظور پیشنهاد میکنیم تا انتهای این مقاله از رادار با ما همراه شده و اطلاعات کاملی در این باره به دست آورید.
عمده دلایل دودی کردن شیشه خودرو چیست؟
از جمله مهمترین دلایل دودی کردن شیشه خودرو میتوان به موارد زیر اشاره نمود:
- خنک کردن فضای داخلی خودرو
- محافظت در برابر اشعه UV
- سلیقه شخصی
- رانندگی راحت
- نشکن بودن
- خاصیت ضد خش
- حفظ حریم شخصی
- تغییر ظاهر خودرو

قوانین راهنمایی و رانندگی درباره دودی کردن شیشه ماشین
دودی کردن شیشه ماشین بیش از اندازه مجاز منجر به کاهش دید رانندگان خواهد شد. به همین دلیل پلیس راهنمایی و رانندگی برای انجام این کار قوانین به خصوصی در نظر گرفته است. در ادامه با بحث قوانین مربوط به شیشههای دودی خودرو در ایران آشنا خواهیم شد:
در حال حاضر پلیس راهنمایی و رانندگی در ایران، دودی کردن شیشه ماشین در بازه 35 تا 40 درصد را مجاز میداند. علاوه بر این لازم است با وجود دودی نمودن شیشه ها باز هم داخل کابین از فاصله 3 متری قابل مشاهده باشد. در واقع دودی بودن باید طوری باشد که سرنشینان خودرو در فاصله کمتر از 3 متر از بیرون دیده شوند. با تمام اینها باید بدانید که قوانین دودی بودن شیشه ماشین برای مقامات کشور با دیگر افراد متفاوت است. به عبارت دیگر خودروهای سیاسی و دیپلماتیک میتوانند دارای شیشههای تیره رنگ باشند. به طوری که داخل کابین آنها از بیرون دیده نشود.
در نهایت درمیابیم دودی کردن شیشه ماشین بیش از حد مجاز توسط پلیس جرم شناخته شده و شامل جریمه میشود.
دودی کردن شیشه ماشین چه شرایطی دارد؟
علاوه بر قوانین راهنمایی و رانندگی در زمینه دودی کردن شیشه ماشین ، مراکز معاینه فنی هم معیارهایی در نظر میگیرند. این مراکز به خودروهایی که شیشه عقب خود را دودی کردهاند، مجوز نخواهند داد. علت این امر کاهش دید رانندگان در زمان حرکت خودرو و پایین آمدن سطح امنیت رانندگی میباشد. البته این محدودیت متوجه خودروهایی است که با برچسب دودی شدهاند. به عبارت دیگر ماشینهایی که از داخل کارخانه دارای شیشههای دودی فابریک هستند، متوجه این قانون نخواهند بود. با این حال درصد تیره بودن شیشههای آنها باید به حدی باشد که سرنشینان از فاصله 3 متری قابل مشاهده باشند.
در کنار قوانین سختگیرانهای ک برای دودی کردن شیشه ماشین وجود دارد، نباید از تبصرههای موجود در این زمینه نیز غافل شد. طبق قانون رانندگانی که از سوی پزشک دستور استفاده از شیشه دودی را دارند، میتوانند با دریافت مجوز از راهنمایی و رانندگی به راحتی در خیابان رفت و آمد داشته باشند. برای دریافت مجوز دودی کردن شیشه خودرو با دستور پزشک، لازم است کمیسیونهای فنی و پزشکی پلیس راهور نیز تاییدیه ارائه دهند.
شیشه دودی ماشین چه مدلهایی دارد؟
شیشه دودی ماشین دارای مدلهای مختلفی است. برخی از آنها به طور فابریکی و توسط کارخانه به صورت دودی و تیره تولید میشوند. برخی دیگر نیز به صورت دستی و با استفاده از برچسب دودی شیشه ماشین به رنگ تیره درمیآیند. این برچسب ها خود نیز به دو صورت معمولی و محافظ اشعه فرابنفش تولید میگردند.
برچسب یو وی شیشه دودی اغلب قیمت گرانتری نسبت به مدلهای معمولی دارد. البته نباید از کیفیت بهتر آن هم صرف نظر نمود.

معایب دودی کردن شیشه ماشین چیست؟
شاید بزرگترین ایراد دودی کردن شیشه ماشین را بتوان کاهش دید راننده دانست. زیرا استفاده از برچسب شیشه دودی تا حدودی مانع از دیدن راحت اجسام خارج از خودرو خواهد شد. در پی این کاهش دید، احتمال بروز تصادفات رانندگی بیشتر از پیش خواهد شد. در واقع پلیس راهنمایی و رانندگی نیز به همین سبب مانع از دودی کردن شیشه خودرو بیش از اندازه استاندارد میشود. با این همه استاندارد بودن میزان تیرگی شیشههای خودرو مانعی نداشته و از دید پلیس مشکلی پیش نمیآید.
ایراد دیگری که باید بدانید مربوط به برچسبهای قدیمی است. این برچسب های قدیمی مانع روند موقعیتیابی توسط دستگاههای جی پی اس ماشین میشدند و مشکلاتی را در یافتن خودرو به وجود میآوردند. اما امروزه برچسبها طوری ساخته میشوند که دیگر به عنوان مانعی برای موقعیت یابی خودروها به شمار نمیآیند.
نصب شیشه دودی چه مزایایی برای خودرو دارد؟
در ادامه برخی از مزایای نصب شیشه دودی برای خودرو را بیان میکنیم:
- ممانعت از تابش مستقیم نور خورشید به درون کابین خودرو و ایجاد فضایی خنکتر در هوای گرم تابستان
- محافظت از وسایل داخلی خودرو نظیر روکش صندلیها، فرمان و داشبورد در مقابل اشعه فرابنفش نور خورشید
- افزایش مقاومت شیشهها در زمان بروز حادثههایی مانند تصادف که منجر به شکستن شیشهها میشود.
- مقاومت بیشتر شیشهها در مقابل خط و خش و افزایش زیبایی آنها
- ایجاد حریم خصوصی برای راننده و سرنشینان با دودی کردن شیشه ماشین
عمر برچسب دودی شیشه خودرو چقدر است؟
طول عمر و میزان کارکرد برچسب دودی شیشه خودرو بسته به جنس و کیفیت آنها متفاوت است. در واقع برچسبهای بیکیفیت پس از مدتی حبابهای داخلیشان را از دست داده و از شیشهها جدا میشوند. اما در صورت استفاده از برچسبهای باکیفیت و مناسب میتوان تا 10 سال از دودی کردن شیشه ماشین بهره برد.
ابزارهای دودی کردن شیشه ماشین کداماند؟
حال که با مزایا و قابلیتهای دودی کردن شیشه ماشین آشنا شدیم، بهتر است به سراغ روشهای انجام این کار برویم. البته پیش از شروع آموزش تیره کردن شیشهها باید ابزارهای مورد نیاز را تهیه نماییم.
اولین وسیله مورد نیاز برای دودی کردن شیشه خودرو یک کاتر کوچک است. زیرا هنگام نصب برچسب بر روی شیشهها، نیاز به برش اضافههای آن به خصوص در قسمتهای منحنی شیشه دارید. کاتر کوچک قدرت مانور بیشتر برای ایجاد این برشها فراهم میآورد.
دومین ابزار مورد نیاز یک لیسه نرم پلاستیکی است. از این لیسه برای چسباندن محکم برچسب دودی بر روی شیشههای ماشین استفاده میشود. در واقع وظیفه اصلی این وسیله خارج کردن حبابهای هوای گیرافتاده در زیر برچسب ها میباشد.
سومین ابزار لازم برای چسباندن برچسب دودی به روی شیشههای خودرو یک سشوار صنعتی است. از سشوار به جهت خشک کردن رطوبت زیر شیشه و پوشش چسبناک آن استفاده میشود. در نظر داشته باشید که برای انجام این کار نمیتوان از سشوارهای خانگی کمک گرفت. زیرا سشوارهای خانگی علاوه بر تولید سر و صدای زیاد، قدرت کافی برای ایجاد گرمای لازم را هم ندارند.
در نهایت نیاز به یک اسپری ساده برای محلول آب و مواد رقیق شوینده دارید. در نظر داشته باشید که اگر میزان مواد شوینده بیش از حد مجاز باشد، منجر به از بین رفتن لایه چسبناک برچسبها خواهد شد.

آموزش نحوه دودی کردن شیشه ماشین
برای دودی کردن شیشه ماشین دو راه مختلف وجود دارد. روش اول استفاده از شیشههای دودی در کارخانه است. به این ترتیب خودرو از همان ابتدا با شیشه تیره رنگ تولید شده و روانه بازار میشود. اما روش دوم استفاده از برچسب های دودی رنگ میباشد. این برچسبها که با درصدهای مختلف تیرگی در بازار وجود دارند، به روی شیشه نصب شده و آن را تیره میکنند. در این بخش از مقاله نحوه دودی نمودن شیشه خودرو با استفاده از برچسب را بیان خواهیم نمود:
- ابتدا برچسبی با ابعاد بزرگتر از عرض شیشه ماشین تهیه نمایید.
- سپس سطح بیرونی شیشه های خودرو را به طور کامل تمیز نمایید. توجه کنید که هیچ گرد و غباری بر روی شیشه باقی نماند.
- سطح بیرونی را با آب خیس نموده و برچسب شیشه دودی را بر روی آن قرار دهید.
- حال به کمک هیتر یا سشوار صنعتی، قسمتهایی که جمع و نامنظم شده را کوچک میکنیم تا اندازه برچسب تمیز و مرتب شود.
- بهتر است برچسب را با فاصلهای در حدود 5 تا 10 میلیمتر از لبه بالایی پنجره برش بزنید. این کار به عدم جدا شدن برچسب در طول زمان کمک میکند. هنگام بریدن لبه پایینی برچسب در نظر داشته باشید که مقداری پایینتر از لاستیک پنجره برش بزنید.
- بعد از این که برچسب بیرونی را نصب کردیم، به سراغ قسمت داخلی شیشه میرویم. این کار مطابق مرحله قبلی و با استفاده از لایه بیرنگ برچسبهای دودی انجام میشود.
بهترین مارک برچسب شیشه دودی ماشین
برای دودی کردن شیشههای ماشین استفاده از برچسبهای باکیفیت اهمیت زیادی دارد. زیرا برچسب های باکیفیت و استاندارد مانع از عبور طیفهای مضر نور شده و سرنشینان را از اشعهها مضر در امان نگه میدارد. دیگر مزیت استفاده از برچسب های اصلی، طول عمر بالای آنهاست. این برچسب ها قابلیت چسبندگی بالایی دارند. در نتیجه طول زمان از روی شیشه بلند نشده و پوسته پوسته نمیشوند. همچنین زیرشان حبابهای هوا تشکیل نخواهد شد. به همین دلیل توصیه میشود تنها از برندهای معتبر و اصلی برچسب دودی نمودن شیشه ماشین را تهیه نمایید.

هزینه دودی کردن شیشه ماشین چقدر است؟
هزینه دودی کردن شیشه ماشین بسته به قیمت برچسب مورد استفاده متفاوت خواهد بود. زیرا عواملی نظیر نوع برچسب (یک لایه یا دو لایه بودن)، کیفیت آن، ضدخش بودن، نشکن بودن، ضد اشعه uv بودن، رنگ برچسب و … در قیمت نهایی محصول تاثیرگذار است. ضمن این که برچسب دودی برای خودروهای مدل بالا و گران، قیمت بیشتری دارد.
به طور کلی امروزه قیمت برچسب دودی کردن شیشه خودرو از حدود 100 هزار تومان تا 1 میلیون تومان متفاوت است.
سخن پایانی
دودی کردن شیشه ماشین تاحد زیادی بسته به سلیقه افراد دارد. اما با این حال دودی کردن فوایدی نظیر ممانعت از عبور اشعههای مضر خورشید و مراقبت از روکش صندلیها را به همراه دارد. در این مقاله توضیح دادیم دودی کردن شیشه از نظر قانون چه طور محاسبه میشود و آیا میتوان در ایران شیشههای خودرو را تیره کرد؟
نظر شما درباره شیشه های دودی ماشین چیست؟ آیا از این کار استقبال میکنید؟