امروزه فناوری به طور گستردهای در زندگی ما ادغام شده است. تا جایی که دستگاهها و سیستمهای الکترونیکی، نقش بزرگی در فعالیتهای روزانه خانوادهها اعم از مدیریت بهتر برنامهها، سرگرمیها، آموزش و حتی مراقبت از اعضای خانواده ایفا میکنند. در این میان کودکان به سبب دسترسی زودهنگام به فناوری در معرض آسیبهای جسمی و روحی قرار دارند. بنابراین والدین موظفند بر رفتار و نحوه استفاده فرزندان از تکنولوژی نظارت داشته باشند.
در این مقاله از رادار، نکاتی را جهت ایمن نگه داشتن کودکان هنگام استفاده از تکنولوژی، با هم میخوانیم.
1- با فرزندانتان صحبت کنید!
برای کنترل و نظارت بهتر بر عملکرد فرزندان هنگام استفاده از تکنولوژی باید رابطه دوستانهای با آنها برقرار کنید. بهترین کار این است که با آنها صحبت کرده و در زمان استفاده از دستگاههای فناورانه در کنارشان حضور داشته باشید. به آنها اجازه دهید وارد دستگاه شوند اما مرزهایی را برای کار با آن تعیین کنید. وضع قوانین و دستورالعملهای روشن برای کودک، میتواند در این مسیر کمککننده باشد. با این کار فرزندتان را از همان ابتدا با مخاطرات تکنولوژی آشنا کرده و به آنها کمک میکنید تا نگرانیهای شما را درک کنند.
2- محدودیت زمانی برای کار با دستگاهها تعیین کنید!
همه ما میدانیم هنگام گشتوگذار در شبکههای اجتماعی و یا انجام بازیهای مورد علاقه، به راحتی میتوان زمان را از دست داد. بنابراین یکی دیگر از وظایف والدین برای ایمن نگه داشتن کودکان هنگام کار با دستگاههای فناورانه، تعیین محدودیت زمانی است. برای این کار میتوانید از یک تایمر خودکار استفاده کنید. البته بهتر است این موضوع را با فرزندتان هم در میان گذاشته و زمان تعیین شده را به او اطلاع دهید. برخی تلفنهای همراه نیز دارای زمانبندی و دسترسیهایی برای والدین است که در این مسیر به شما کمک میکند.
3- از ویژگی کنترلهای والدین استفاده کنید!
همانطور که گفتیم امروزه اغلب تلفنهای همراه دارای قابلیتی به نام کنترلهای والدین هستند. با فعال کردن این گزینه میتوانید گشت و گذار فرزندتان در فضای وب را تحت کنترل داشته باشید. مسدود کردن وبسایتهای بهخصوص، کنترل دانلود برنامهها، مدت زمان استفاده از برنامهها و … از امکانات فعالسازی کنترلهای والدین است. با این قابلیت، امکان نظارت بهتر بر عملکرد کودکان هنگام کار با دستگاههای فناورانه فراهم میآید.
4- حسابهای شخصی خود را در اختیار فرزندان نگذارید!
اغلب والدین، بدون خروج از حسابهای شخصیشان، تلفن همراه را در اختیار فرزندانشان میگذارد. و ناگهان با خریدهای غیرمنتظره و هیجانی آنها روبهرو میشوند. برای حل این مشکل باید پیش از قرار دادن تلفن همراه در اختیار کودک، ابتدا از تمام حسابهای شخصی خارج شوید. با این کار حفظ حریم شخصی را نیز به فرزندتان میآموزید.
5- مدیریت صحیح حسابها را به فرزندتان بیاموزید!
اغلب افراد به سبب احتمال فراموشی رمزهای عبور متعدد، از یک رمز یکسان برای حسابهای مختلف استفاده میکنند. این کار، امنیت حسابهای شخصی شما را در دنیای فناوری به شدت کاهش میدهد. بهترین راهکار این است که از یک دفترچه گزارش برای حفظ رمزهای عبور در حسابهای مختلف کمک بگیرید. علاوه بر این میتوانید فرآیند احراز هویت چند عاملی را برای حسابهایتان به کار بگیرید.
آموزش این مسئله به کودکان از دیگر وظایف والدین جهت ایمن نگه داشتن فرزند هنگام کار با تکنولوژی است.
6- فقط برنامههایی را نصب کنید که به آنها اعتماد دارید!
گاهی اوقات والدین نسبت به کار با برخی برنامهها دچار تردید میشوند. بهتر است این برنامهها را روی تلفن همراهتان نصب نکنید. همچنین با نظارت بر برنامههایی که فرزندتان دانلود میکند، میتوانید از نصب برنامههایی که به آنها اعتماد ندارید، جلوگیری کنید. پیشنهاد میکنیم این مسئله را هنگام تعیین قوانین و دستورالعملهای استفاده از فناوری به روشنی برای فرزندتان توضیح دهید. تا در زمان استفاده دچار چالش و مشکل با یکدیگر نشوید.
البته طبیعی است که همه چیز در زندگی مطابق برنامهریزی پیش نرود. شاید شما استفاده از شبکههای اجتماعی را برای کودکتان محدود کردید اما در طی زمان برنامهای مناسب برای این کار پیدا کنید. هیچ اشکالی ندارد که انعطافپذیر بوده و رویکرد خود را مجددا تنظیم کنید. بهترین راهکار این است که همواره از خود بپرسید چطور میتوانید به فرزندتان کمک کنید تا هنگام کار با فناوری و دنیای مجازی، فعالیت سالمی داشته باشد.
سخن پایانی
ما در این مقاله تلاش کردیم نکاتی جهت ایمن نگه داشتن فرزندان هنگام کار با تکنولوژی و دنیای اینترنت به والدین بیاموزیم. اگر شما هم راهکاری برای این مسئله دارید، آن را در بخش نظرات با ما به اشتراک بگذارید.
سوالات متداول💡