ردیابی لجستیکی راهکاریست که فناوری برای حل چالشهای حمل و نقل بار ارائه داده است. این سیستم، شفافیت، امنیت و سرعت را در خصوص ارسال و دریافت کالا به طور چشمگیری افزایش میدهد. طوری که دغدغههای مشتریان، تامینکنندگان و هر کسب و کاری که در حوزه حمل و نقل فعالیت دارد، تا حد زیادی برطرف میشود.
برای آشنایی بیشتر با سیستم ردیابی لجستیکی، مزایا و معایب و کاربردهای آن، تا انتهای این مطلب با رادار همراه باشید.
ردیابی لجستیکی؛ راهکاری مطمئن برای امنیت ارسال کالا
شرکتهای حمل و نقل اغلب با چالشهای گوناگونی در حوزه مدریت انبار، سفارشها، مراحل ارسال و دریافت کالا، فرآیند بستهبندی و … دارند. از طرفی دیگر مشتریان میخواهند بدانند محصولشان چه زمانی ارسال شده و کِی به دستشان میرسد. این موارد در کنار هم موجب شلوغی و نامنظم شدن فرآیند حمل و نقل شده و مشکلات زیادی را به وجود میآورد. راهکاری که امروزه برای مدیریت بهتر و حل این چالشها ارائه شده، سیستم ردیابی لجستیکی است. این سیستم، فرآیند حمل و نقل را بهبود بخشیده و اطلاعات و امکانات فراوانی به مدیر شرکت حمل و نقل ارائه میکند که عبارتند از:
- ثبت و ضبط زمان دقیق شروع و پایان سفرهای ارسال کالا
- نمایش مسیرهای حرکتی کامیونهای حمل بار
- اطلاع از مکانهای توقف و مدت زمان آنها
- ارسال هشدارهایی مبنی بر سرعت حرکت خودرو در طول مسیر
استفاده از ردیاب مخصوص حمل و نقل در خودروهای حمل بار، به مدیر امکان دسترسی به گزارشهای ذکرشده را میدهد. در نتیجه مدیر ناوگان میتواند از راه دور بر عملکرد رانندگان، فرآیند ارسال و دریافت کالا و … نظارت داشته باشد.
برای آشنایی با سامانه مدیریت و ردیابی خودرو رادار کلیک کنید.
برنامه ریزی دقیق فرآیند ارسال کالا، برترین مزیت ردیابی لجستیکی
بهرهبرداری از سیستم ردیابی لجستیکی مزایای مختلفی برای شرکتهای حمل و نقل به همراه دارد. برترین مزیت این سیستم، امکان برنامهریزی دقیق در فرآیند ارسال کالا و نظارت بر آن است. برنامه ریزی دقیق به ناوگانها کمک میکند تا هزینههای سربار را شناسایی و حذف کنند. در نتیجه در طولانیمدت، سوددهی شرکت را افزایش میدهد.
به طور کلی مزایای استفاده از ردیاب مخصوص حمل و نقل عبارتند از:
- افزایش بهرهوری ناوگان در مراحل ارسال و دریافت بار
- افزایش سرعت حمل و نقل کالاها
- کاهش هزینههای ناوگان حمل و نقل و بهبود سوددهی شرکت
- دسترسی به اطلاعات قابل اعتماد درباره کالاهای ارسالی
عدم موقعیت یابی دقیق؛ چالش اصلی ردیابی لجستیکی
افزایش کسب و کارهای اینترنتی و رشد تمایل مشتریان برای خرید از این کسب و کارها، نیاز به سیستم حمل و نقل کارآمد را بیش از گذشته کرده است. اما سوال اینجاست که چه سیستم حمل و نقلی، کارآمد به شمار میآید؟
مشتریان خریدهای اینترنتی، فارغ از هزینهای که میپردازند، تمایل دارند در سریعترین زمان ممکن، کالای خود را دریافت کنند. طوری که اگر خواسته آنها در باب سرعت ارسال کالا تامین نشود، رفته رفته اشتیاق خود را برای چنین خریدهایی از دست میدهند. راهحل این مشکل در دستان ناوگانهای حمل و نقل است. اگر این ناوگانها سرعت عمل خود را افزایش داده و زمان دقیقی برای رسیدن کالا به دست مشتری اعلام کنند، مدت زمان انتظار مشتری را کاهش داده و رضایت او را به دست میآورند. اما نکته اینجاست که سیستم ردیابی لجستیکی با وجود مزایایی متعددی که دارد، فاقد سامانه موقعیتیابی دقیق خودروهای حمل بار است. در نتیجه نمیتوان از زمان دقیق رسیدن کالا به مقصد مطلع شد.
برخی از ناوگانها برای حل این مشکل از رانندگان میخواهند تا با استفاده از GPS تلفن همراه، لوکیشن زنده خود را به اطلاع مسئولین برسانند. اما این راهکار با خطای فاحش جی پی اس تلفن همراه در موقعیت یابی همراه بوده و قابل اطمینان نیست. علاوه بر این، مشکل تمام شدن سریع باتری موبایل رانندگان را هم در پی دارد. چه باید کرد؟
جی پی اس خودرو؛ راهکار حل مشکل ردیابی لجستیکی
جی پی اس خودرو با ارائه قابلیتهایی از جمله دقت بالا در موقعیتیابی، مشکل ردیابی لجستیکی را برطرف میکند. این دستگاه قادر است در هر لحظه موقعیت زنده خودروی حمل بار را به اطلاع مدیران رسانده و اطلاعات ارزشمندی در این باره ارائه دهد. در نتیجه امکان نظارت دقیقتر بر خودروهای حمل کالا از راه دور را فراهم میآورد. بنابراین میتوانند خدمات و سرویسهای خود را با شفافیت بیشتری به مشتریان عرضه کرده و رضایت آنها را کسب کنند.
در ادامه تعدادی از مزایا و کاربردهای استفاده از جی پی اس ماشین در فرآیند ردیابی لجستیکی را با هم بررسی میکنیم:
1- حفظ امنیت خودرو و راننده حمل بار
خودروهای حمل بار در طول جادهها و خیابانها همواره با تهدید سرقت روبرو هستند. از این رو امنیت راننده و کالاهای در حال ارسال با خطر مواجه میشود. استفاده از ردیاب خودرو در این ماشینها، اطلاعات موقعیتی زنده و قابل اعتمادی به مدیران میدهد تا بتوانند از راه دور امنیت راننده و کالاها را حفظ کنند.
2- دسترسی به موقعیت زنده خودروی حمل بار
با استفاده از جی پی اس در خودروهای حمل بار، مدیر میتواند در هر لحظه از موقعیت زنده خودرو اطلاع داشته باشد. این اطلاعات در کنار افزایش امنیت راننده و کالاهای در حال ارسال، امکان پاسخگویی بهتر به مشتریان را هم فراهم میآورد.
3- اطلاع از سرعت حرکت خودروهای حمل کالا
دیگر مزیت استفاده از جی پی اس خودرو در کامیونهای حمل کالا، اطلاع از سرعت حرکت راننده در طول مسیر است. در واقع مدیر میتواند در نرم افزار مدیریتی GPS، سرعت مجاز حرکت برای خودروها را مشخص کند. تا اگر رانندهای با سرعت غیرمطمئنه حرکت کرد، دستگاه سریعا به مدیر هشدار دهد.
4- تعیین محدوده حرکت بر هر خودرو
برخی ناوگانهای حمل و نقل، سفارشات روزانه زیادی دارند. به همین دلیل برای هر خودرو محدوده مشخصی جهت ارسال کالا تعیین میکنند تا سرعت ارائه خدمات به مشتریان را افزایش دهند. نصب ردیاب روی این خودروها به مدیر این امکان را میدهد تا محدوده حرکت هر ماشین را به طور مجزا در نرم افزار مربوطه مشخص کند. بنابراین اگر راننده از محدوده تعیین شده خارج شده و ماموریت خود را به درستی انجام ندهد، دستگاه هشداری برای مدیر ارسال میکند.
5- خاموش کردن خودرو حمل بار از راه دور
همانطور که گفتیم خودروهای حمل بار معمولا در خطر سرقت بوده و احتمال دزدیده شدنشان بسیار زیاد است. در چنین شرایطی مدیر میتواند موقعیت خودرو را روی نقشه ردیابی کرده و با نیروی پلیس برای پس گرفتن آن هماهنگ شود. علاوه بر این میتواند از راه دور خودرو را خاموش کرده و اجازه روشن شدن مجدد به آن را ندهد، تا سارق نتواند ماشین حمل بار را به محل مورد نظر خود ببرد.
با خرید ردیاب خودرو حرفهای، فرآیند ارسال کالا را بهبود دهید!
در این مقاله درباره سیستم ردیابی لجستیکی، مزایا و معایب آن صحبت کردیم. دانستیم این سیستم با وجود بهینه کردن فرآیند ارسال کالا، قادر به تعیین زمان دقیق رسیدن کالا به مقصد نیست. بنابراین راهکار کامل و مطمئنی به نظر نمیرسد. زیرا با آن نمیتوان برنامهریزی دقیقی برای شرکتهای حمل و نقل طرحریزی کرد. این مسائل موجب کاهش رضایت مشتریان شده و مشکلاتی برای شرکت به وجود میآورد. بهترین راهحل، خرید ردیاب خودرو حرفهای برای کامیونهای حمل بار است. تا شفافیت در ارسال کالا را فراهم آورده و بتوانیم پاسخگویی مناسبی به مشتریان داشته باشیم.
نظر شما چیست؟ آیا استفاده از جی پی اس ماشین میتواند مشکلات ردیابی لجستیکی را برطرف کند؟
سوالات متداول💡