زبان برنامه نویسی به معنای کنار هم آوردن دستورات منطقی و پشت سر هم در جهت راهنمایی سخت افزارها می باشد. امروزه در تمام دنیا زبان های مختلفی برای نوشتن برنامه های نرم افزاری به کار گرفته می شوند، که هر یک قابلیت های به خصوصی داشته و در حوزه ای خاص برتری هایی دارد. برای آشنایی بیشتر با این زبان ها تا انتهای این مقاله از رادار جی پی اس ما را همراهی کنید!
زبان برنامه نویسی چیست؟
زبان برنامه نویسی مجموعه ای از ساختارهای زبانی دستور مدار در رایانه هاست که برای هدایت ماشین ها طراحی شده است. به کمک این ساختارهای دستوری می توان الگوریتم های متفاوتی را برای اجرا در رایانه پیاده سازی نمود و نرم افزارهای جدید تولید کرد. این زبان ها الگوریتم های دقیق را بیان نموده و روشی برای ایجاد تعامل میان انسان و رایانه به شمار می آیند.
زبان برنامه نویسی در واقع یک زبان مصنوعی انگلیسی است که از آن برای کنترل رفتار ماشین و اجرای نرم افزار به زبان ماشین استفاده می شود. این زبان ها معمولا دارای پلتفرمی برای نوشتن متن برنامه، اجرا، همگردانی و رفع ایرادات می باشند.
امروزه بیش از صدها نوع زبان برنامه نویسی به وجود آمده است که اغلب آن ها قالب های دستوری یا نحو (syntax) و قالب های معناشناسی (semantics) دارند. به این ترتیب هر زبان استانداردهای به خصوصی داشته و در یک قالب کلی ارائه می شود.
زبان برنامه نویسی چه کاربردی دارد؟
دنیای مدرن امروز مجموعه ای پربار از نرم افزارها و ماشین هایی است که به کمک زبان های برنامه نویسی طراحی و پیاده سازی شده اند. با نگاهی ساده در اطراف خود می توانید کاربردهای این زبان ها را در زندگی خود مشاهده کنید. بازی های رایانه ای، اپلیکیشن های موبایل، مرورگرهای اینترنت، ECU خودرو، تلویزیون های هوشمند و … نمونه هایی از کاربردهای زبان های برنامه نویسی در زندگی بشر می باشند.
تفاوت برنامه نویسی با کد نویسی چیست؟
اغلب افراد کد نویسی و برنامه نویسی را یکی می دانند و از تفاوت های میان این دو شناختی ندارند. از این جهت برخی از تفاوت های مهم آن ها را برایتان در ادامه جمع آوری نمودیم:
1- تفاوت اساسی
برنامه نویسی یک فرآیند چند مرحله ای است که در انتها برنامه ای با وظیفه خاص و استانداردهای مشخص طراحی و پیاده سازی می کند. کد نویسی اما یکی از مراحل برنامه نویسی است که مربوط به نوشتن کدهای قابل ترجمه برای ماشین می باشد.
2- ابزارهای مورد نیاز
برای این که بتوان فرآیند برنامه نویسی را به طور کامل پیش برد، باید داده جمع آوری کرده و آن ها را تحلیل نمود. ابزارهای مختلفی در اختیار برنامه نویسان قرار دارد که از جمله آن ها می توان به ابزار تحلیل و تولیدکننده کد، پایگاه داده، فریم ورک تست، کامپایلر، اسمبلر، دیباگر، الگوریتم های مدل سازی و طراحان GUI اشاره نمود.
هنگام کد نویسی ابزارهای خاصی نیاز نیست. بلکه تنها به کمک ویرایشگرهای متن ساده ای مانند wordpad یا notepad می توان کدهای قابل ترجمه برای رایانه ها نوشت.
3- تجربه و مهارت
یک برنامه نویس موفق باید مهارت ها و تخصص های مختلفی در حوزه حل مسئله، تحلیل داده، الگوریتم نویسی، مدل سازی و مدیریت پروژه داشته باشد. اما کدنویسان تخصص خود را در حوزه شناخت زبان های برنامه نویسی و اصول و قواعد سینتکس و سیمنتیکس آن ها کسب می کنند.
4- محصول نهایی
محصول نهایی در پایان یک پروژه برنامه نویسی می تواند نرم افزاری با وظیفه خاص، اپلیکیشن موبایل یا وب سایتی برای یک کسب و کار باشد. اما در کدنویسی محصول نهایی قطعه کدی است که وظیفه خاصی را به ماشین یا رایانه دستور می دهد. در واقع کدها بخش کوچکی از پروژه های برنامه نویسی هستند.

تعریف زبان کامپایلری
گروهی از زبان های برنامه نویسی برای خوانا شدن توسط رایانه ها، به کمک برخی از برنامه های کامپیوتری از زبان سطح بالا تبدیل به زبان سطح پایین می شوند. در واقع برنامه هایی که در زبان های سطح بالا و توسط انسان نوشته می شوند، قابل فهم برای سخت افزار نیستند. به همین سبب باید به کمک برنامه های کامپایلر این برنامه ها را به زبان های سطح پایین تبدیل نمود. به این زبان ها، زبان برنامه نویسی کامپایلری می گویند. برخی از معروف ترین زبان های کامپایلری عبارتند از C++، C#، Pascal، جاوا و … می باشند.
تعریف زبان مفسری
برنامه مفسری، یک برنامه کامپیوتری است که یک زبان های برنامه نویسی سطح بالا را به صورت کدهای قابل فهم برای ماشین تبدیل می کند. مهم ترین ویژگی این زبان ها عدم وابستگی دستورهای نوشته شده به نوع سخت افزار می باشد. به زبان هایی که بر پایه اصول این برنامه ها نوشته می شوند، زبان مفسری می گویند. این زبان های قابلیت اجرا بر روی هر نوع سیستم عاملی را دارند. BASIC، MATLAB، Perl، PHP، Python، Ruby و جاوا اسکریپت برخی از معروف ترین زبان های مفسری هستند.
مقایسه زبان های برنامه نویسی کامپایلری و مفسری
برای این که بهتر با زبان های برنامه نویسی کامپایلری و مفسری آشنا شوید، در ادامه به مقایسه آن ها به صورت جزئی خواهیم پرداخت:
۱- نحوه اجرا شدن
هنگام اجرای یک برنامه با زبان کامپایلری ، ابتدا تمام کدها به صورت کامل ترجمه شده و سپس سخت افزار بر اساس فایل برنامه ترجمه شده شروع به اجرا می کند. اما در برنامه های مبتنی بر زبان مفسری ، کدها به صورت خط به خط ترجمه می شوند. در نتیجه هر بار که برنامه را مجدد اجرا کنید، کدها دوباره ترجمه خواهند شد.
۲- چگونگی وابستگی زبان به سیستم عامل
همانطور که گفتیم زبان های کامپایلری یک بار ترجمه شده و سپس از فایل کدهای ترجمه شده می توان برای اجرای دوباره برنامه بر روی هر سیستمی استفاده نمود. اما محدودیتی که در این زبان ها وجود دارد، عدم امکان اجرای فایل ترجمه شده آن بر روی کامپیوترهایی با سیستم عامل متفاوت است. در واقع برای هر سیستم عامل باید به صورت جداگانه ترجمه شود.
قابلیت ترجمه خط به خط زبان های مفسری این امکان را می دهد که برنامه های نوشته شده بر اساس آن را در هر کامپیوتری و با هر نوع سیستم عاملی بتوان اجرا نمود. تنها چیزی که برای اجرای چنین برنامه ای نیاز است، وجود نرم افزار مفسر (interpreter) در کامپیوتر مقصد است.
۳- سرعت و میزان استفاده از حافظه و پردازنده
امکان ترجمه کردن کامل یک زبان کامپایلری موجب سبک تر شدن برنامه در اجراهای بعدی و افزایش سرعت آن می شود. اما در زبان مفسری ترجمه هر باره برنامه سبب درگیر شدن فضای بیشتری از CPU و RAM می شود که در نتیجه آن سرعت اجرای برنامه پایین تر خواهد بود.
۴- نحوه خطایابی
در یک برنامه مبتنی بر زبان کامپایلری برای رفع خطا باید به سورس برنامه مراجعه نمود. سپس امکان یافتن خطا و اصلاح آن وجود دارد. بدیهی است این عمل زمان زیادی از تیم برنامه نویسی صرف خواهد نمود. اما در یک برنامه ای که با زبان مفسری نوشته شده است، هنگام ترجمه هر یک از خط های کد که به مشکل بر بخوریم، به راحتی می توان همان بخش را تصحیح کرد و دیگر نیاز به جستجوی تمام برنامه برای یافتن خطا نخواهیم داشت.

انواع زبان های برنامه نویسی و کاربرد آنها
زبان مناسب نوشتن یک برنامه بر اساس پلتفرم و بستر استفاده از نرم افزارهای آن در دسته بندی های مختلف قرار می گیرد. برای معرفی زبان های برنامه نویسی در دسته بندی های مختلف ادامه مقاله را مطالعه نمایید:
زبان های برنامه نویسی ویندوزی
برنامه ها و نرم افزارهایی وجود دارند که تنها بر روی دسکتاپ و سیستم عامل ویندوز قابل اجرا هستند. این برنامه ها به کمک زبان های برنامه نویسی ویندوزی طراحی و پیاده سازی می شوند. برخی به آن ها زبان دسکتاپی هم می گویند. از جمله معروف ترین زبان های ویندوزی می توان به C، C++، C#، Java، Python، Delphi، Fox Pro، Visual Basic، Perl و Golang/ Go اشاره نمود.
زبان های برنامه نویسی تحت وب
اغلب سایت ها و نرم افزارهایی که در مرورگرهای اینترنتی قابل اجرا هستند، به کمک زبان های برنامه نویسی تحت وب طراحی می شوند. در واقع تحت وب ها همان زبان صحبت با مرورگرهای اینترنت می باشند. اگر می خواهید فرم آنلاینی طراحی کنید یا از طریق چت آنلاین با کاربران ارتباط بگیرید، باید از این دسته از زبان ها کمک بخواهید.
زبان های برنامه نویسی تحت وب خود به دو گروه سمت کاربر (Front-End) و سمت سرور (Back-End) تقسیم می شوند. زبان هایی مانند CSS، Html، Javascript و jQuery در دسته تحت وب های سمت کاربر قرار می گیرند. از جمله زبان های سمت سرور هم می توان به Golang، Java، ASP.NET، PHP، Python و Ruby اشاره نمود.
زبان های برنامه نویسی موبایلی
برای نوشتن اپلیکیشن و نرم افزارهای موبایلی تحت سیستم عامل های Android و iOS باید از گروه دیگری از زبان برنامه نویسی کمک بگیرید. این گروه که به زبان های برنامه نویسی موبایلی معروف هستند شامل C#، Java، Swift، Ruby، Javascript و Objective-C می باشند.
زبان های برنامه نویسی چند منظوره
اگر تا اینجا به لیست زبان هایی که نام بردیم توجه کنید، شاهد تکرار بعضی از نام ها در دسته بندی های مختلف خواهید بود. به کمک این زبان ها می توان برنامه هایی متناسب با پلتفرم های متفاوت نظیر موبایل، وب، ویندوز و … طراحی نمود. از این رو آن ها را زبان های برنامه نویسی چند منظوره (General- Purpose Language) می نامند. C، C++، C#، Python، Scala، GO، Ruby و Java در این گروه قرار می گیرند.

۱۰ زبان برتر برنامه نویسی در آینده کدام اند؟
دنیای برنامه نویسان سیستم های کامپیوتری با قدرت به سمت آینده پیش می رود. اگر شما هم می خواهید به این غافله بپیوندید باید با زبان های قدرتمند روز دنیا آشنا بوده و نرم افزارهایی بر پایه آن ها طراحی کنید. به همین جهت تصمیم گرفتیم ادامه مطلب را به معرفی 10 زبان برتر برنامه نویسی دنیا اختصاص دهیم:
پایتون، زبان محبوب برنامه نویسان
برنامه نویسان پایتون را یک زبان چند منظوره کاربردی، شی گرا و سطح بالا می دانند که یادگیری آن آسان و راحت است. ساده بودن این زبان امکان نوشتن برنامه را برای تازه واردان به دنیای برنامه نویسی فراهم می آورد. سطح بالا بودن آن هم که مزید بر علت شده است. از این رو محبوب دل هاست. از Python می توان برای تولید نرم افزارهای مختلفی نظیر وب سایت، تحلیل داده، هوش مصنوعی، یادگیری ماشین، واسط های برنامه نویسی و … استفاده نمود.
بهره مند بودن از کتابخانه های پشتیبان مناسب و جامعه بزرگی از برنامه نویسان که همواره در حال بهبود پایتون به عنوان یک زبان برنامه نویسی متن باز هستند، موجب محبوبیت بالای این زبان در دنیای نرم افزارها شده است. سرویس هایی نظیر توتیوب، اینستاگرام، پینترست، آمازون، فیسبوک و … از Python استفاده می کنند.
جاوا، زبان برنامه نویسی همه کاره
جاوا یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی قدرتمند دنیا است که ساختاری استاندارد داشته و به صورت چند منظوره به کار گرفته می شود. این زبان شی گرا به شما امکان اجرا برنامه هایتان بر روی پلتفرم های مختلف را وی دهد. در واقع شما یک بار با Java کد نویسی می کنید و سپس چند بار آن را در نرم افزارهای مختلف به کار می برید.
یادگیری نسبتا آسان و فراگیر بودن این زبان آن را به انتخابی ایده آل در دنیای برنامه نویسی تبدیل کرده است. امروزه کسب و کارهای بزرگ برای توسعه وب سایت و اپلیکیشن های موبایلی خود از این زبان کمک می گیرند. قابلیت حمل نرم افزار به سیستم عامل های مختلف هم از دیگر مزایای جاوا به شمار می آید.
جاوا اسکریپت، زبان همه فن حریف برنامه نویسی
جاوا اسکریپت اولین بار توسط شرکت netscape و تحت نام Livescript وارد دنیای برنامه نویسان شد. بسیاری این زبان را با جاوا یکسان می دانند. اما باید بگوییم این تنها یک تشابه اسمی است و این دو زبان هیچ ارتباطی با یک دیگر ندارند. JavaScript یک زبان برنامه نویسی frontend است که امکان طراحی برنامه های تعاملی با کاربر را به وجود می آورد. به طور مثال صفحات پاپ آپ اغلب بر پایه این زبان طراحی می شوند. یادگیری تقریبا ساده و فرصت های شغلی متعدد در حوزه استارت آپ موجب محبوبیت این زبان همه فن حریف برنامه نویسی شده است.
جاوااسکریپت در گروه زبان های سطح بالای مفسری قرار می گیرد که از کتابخانه ها و فریم ورک های ارزشمندی پشتیبانی می کند. Nodejs، React، React Native و Electron برخی از فریم ورک های JavaScript هستند که شرایط ایجاد برنامه هایی حرفه ای را برایتان مهیا می سازند.
سی و سی پلاس پلاس، قدیمی های برنامه نویسی
زبان برنامه نویسی سی یکی از قدیمی ها و با نفوذهای دنیای نرم افزارهای سیستمی است. این زبان چند منظور و سطح میانی از کلمات کلیدی کوچکی تشکیل شده است. با این حال برنامه های مبتنی بر C دارای ساختاری منظم، منعطف و قابل حمل هستند.
با گذشت زمان و مشاهده قدرت زبان C، مهندسین به فکر ساخت نسخه جدیدی از این زبان برنامه نویسی افتادند. سی پلاس پلاس در سال 1980 و به عنوان فرزند سی قدم به دنیای دیجیتال گذاشت. یکی از مهمترین تفاوت های C++ با پدرش در شی گرا بودن و استفاده از کلاس می باشد. به همین دلیل می توان آن را یک زبان سطح بالا معرفی نمود.
امروزه C و C++ را قدیمی های برنامه نویسی می دانند. به طوری که اغلب برنامه های سطح پایین مانند سیستم عامل ها، سیستم فایل ها و … بر پایه این پدر و پسر نوشته می شوند. سرعت بالا و پایداری مناسب این زبان ها در کنار وجود منبع عظیمی از کتابخانه های آماده استفاده STL از جمله مزایای سی و سی پلاس پلاس می باشند.
سی شارپ، نوه خانواده سی
شرکت مایکروسافت در سال 2000 زبان سی شارپ را به عنوان یک زبان برنامه نویسی چند منظوره و شی گرا وارد دنیای IT نمود. این زبان سطح بالا از قدرت زیادی برخوردار است و هر ساله با نسخه های آپدیت شده و جدید آن مواجه هستیم. به همین دلیل می توان آن را زبانی به روز و کاربردی دانست. بیشترین محل استفاده از C# را می توان برای ساخت بک اند نرم افزارهای کاربردی موبایلی نظیر Windows Phone نام برد. یادگیری این زبان کمی سخت است اما در نهایت به کمک آن می توانید برنامه های کارآمدی طراحی و پیاده سازی نمایید.
R، برنامه نویسی به زبان مهندسان
زبان برنامه نویسی R در میان مهندسان علوم داده و آمار بسیار مشهور است. این زبان متن باز غالبا در جهت تحلیل داده، یادگیری ماشین، انجام محاسبات آماری، مدل سازی خطی و غیر خطی و حتی ترسیم نقشه و نمودارهای گرافیکی آماری مورد استفاده قرار می گیرد.
یادگیری نسبتا ساده زبان R در کنار قابلیت اجرای آن روی سیستم عامل های مختلف ویندوز، لینوکس و مک سبب شده رقیبان خود را همچون SPSS، MATLAB و SAS از سر راه کنار بزند. پشتیبانی R از فریم ورک های متنوع این امکان را به مهندسان می دهد که در محیط برنامه نویسی آن کدهای C، C++، Visual Basic و Fortran را هم به کار گیرند.
سوئیفت، زبان برنامه نویسی مخصوص اپل
با فراگیر شدن محصولات اپل در میان مردم جوامع مختلف، این شرکت در سال 2014 از زبان برنامه نویسی سوئیفت رونمایی کرد. Swift که عصاره ای از زبان های مختلف مانند پایتون، رابی، سی شارپ و … است، به صورت متن باز طراحی شده است. تا به امروز سوییفت به عنوان یکی از امن ترین زبان های برنامه نویسی دنیا شناخته شده است. بیشترین کاربرد زبان معرفی شده از سوی اپل در طراحی سیستم عامل iOS بوده است. بنابراین یادگیری آن مساوی است با بازار بزرگ محصولات ساخت اپل که نیازمند برنامه ها و نرم افزارهای گوناگون می باشند.
پی اچ پی، متن باز قدرتمند دنیای وب
پی اچ پی یک زبان برنامه نویسی قدرتمند در دنیای وب است که برای اسکریپت نویسی و بک اند مورد استقبال قرار می گیرد. این زبان متن باز بوده و از ویژگی هایی نظیر شی گرایی، انعطاف پذیری و مقیاس پذیری بهره می برد. PHP از فریم ورک های قوی ای همچون لاراول (Laravel) و سیمفونی (Symphony) پشتیبانی می کند که به سبب آن ها می توان وب سایت های حرفه ای طراحی نمود. امروزه بیش از 80 درصد دنیای وب را برنامه های مبتنی بر پی اچ پی به خود اختصاص داده اند. قابلیت های بالا و یادگیری آسان این زبان سبب رشد فراگیر آن شده است.
گو، سطح پایین محبوب برنامه نویس ها
گو زبان برنامه نویسی سطح پایین است که در سال 2012 به صورت رسمی از سوی گوگل معرفی شد. این زبان متن باز از عبارت Go Language گرفته شده است. البته برخی آن را Golang نیز می نامند. به طور کلی می توان گفت زبان Go ، چند منظوره، متن باز و شی گرا است که برای سیستم های سطح پایین طراحی شده است. از این زبان می توان در توسعه سیستم های بک اند و طیف وسیعی از اپلیکیشن ها، سرور، شبکه و وب استفاده نمود. بهره مندی از فریم ورک های متعدد مانند Beego و Revel سبب شده شرکت های بزرگی در سیلیکون ولی مانند گوگل، یوتیوب، BBC و … از آن در توسعه سیستم های بک اند کمک بگیرند.
متلب، زبان برنامه نویسی تحلیل آمار
متلب یکی دیگر از زبان های برنامه نویسی است که توسط مهندسان و برای تحلیل داده های آماری استفاده می شود. این ابزار قدرتمند بیشتر در حوزه بینایی ماشین و پردازش تصویر به کار گرفته می شود. از MATLAB می توان برای توسعه الگوریتم ها، طراحی برنامه ها و مدل ها، سیستم های مالی محاسباتی و اندازه گیری و … کمک گرفت. با این وجود یادگیری آن کمی دشوار بوده و نیازمند دقت و توجه زیاد است.

پیچیده ترین زبان برنامه نویسی دنیا!
نوشتن کدهای پیچیده و تودرتو، زمان و انرژی زیادی از برنامه نویسان می گیرد. از این رو گاها شاهد فرار شاغلان این عرصه از زبان های پیچیده هستیم. عوامل زیادی در تعیین پیچیده بودن یک زبان برنامه نویسی موثر است که از جمله آن ها می توان به میانگین درصد کدهای تودرتو (بیش از چهار بار) و تعداد توابع و پارامترهای مختلف در یک زبان واحد اشاره نمود. با در نظر گرفتن این معیارها باید زبان جاوا اسکریپت (JS) را به عنوان پیچیده ترین زبان در میان تمام زبان های برنامه نویسی دانست. البته رتبه های بعدی هم به PHP، Java، C# و Python تعلق می گیرد.
محبوب ترین زبان برنامه نویسی دنیا!
در تمام دنیا برخی از زبان های نوشتن برنامه از محبوبیت بیشتری نسبت به دیگر رقبایشان برخوردارند. به طور مثال می توان Python، Java، R، Javascript، Swift، C++، C#، PHP، SQL و GO را به عنوان بهترین زبان های برنامه نویسی 2020 دنیا نام برد. با این وجود هر یک از آن ها در حوزه کاری مخصوص به خود برتری هایی دارد که دیگری از آن غافل است. به همین دلیل نمی توان یک زبان را به عنوان برترین در تمام دنیا معرفی کرد. به طور مثال همانقدر که R و Python در زمینه تحلیل داده کارآمد هستند، از Javascript به عنوان زبان مناسب در نوشتن فرانت اند می توان یاد کرد.
برنامه نویسی را از کجا شروع کنیم؟
اولین قدم در آموزش برنامه نویسی، آشنایی با مبانی آن است. در واقع شما باید به خوبی با مفاهیمی از جمله انواع زبان ها و سطوح کاری آن ها، نحوه اجرای کد در زبان های کامپایلری و مفسری، خطاهای رایج در یک برنامه، متغیرها، آرایه ها، حلقه، انتخاب و … آشنا شوید. پس از این که به درک کاملی از مفاهیم و مبانی پایه ای دست یافتید، زمان یافتن مناسب ترین زبان برای شروع کار است. البته پیشنهاد ما این است که به صورت همزمان چند زبان کاربردی را در یک حوزه کاری آموزش ببینید تا سرعت عملتان در شروع کار بیشتر شود.
بهترین زبان برنامه نویسی برای شروع کدام است؟
پیش از شروع هر کاری باید ابتدا هدف خود را از انجام آن مشخص کنید. به طور مثال زبان برنامه نویسی مناسب در حوزه کسب و کار نسبت به زبان مناسب برای شروع یک استارت آپ آماری متفاوت است. به همین دلیل شما به عنوان برنامه نویس در اولین قدم باید حوزه کاری مورد نظرتان را تعیین کرده، سپس به دنبال یافتن زبانی برای نوشتن برنامه های مناسب در همان زمینه باشید.
با این وجود برای یافتن آسان ترین و پردرآمدترین زبان های برنامه نویسی برای شروع می توانید مواردی مانند وضعیت تقاضای بازار کار، وضعیت دسترسی به منابع آموزشی لازم، مدت زمان مورد نیاز برای یادگیری، میزان سختی یا آسانی هر زبان و هزینه های مورد نیاز برای آموزش های اولیه را مورد بررسی و ارزیابی قرار دهید.

یک برنامه نویس موفق چه ویژگی هایی دارد؟
اگر می خواهید قدم به عرصه برنامه نویسی بگذارید، باید در کنار آموزش زبان های برنامه نویسی از قابلیت های مختلف دیگری نیز بهره مند باشید.
- در این شغل باید مهارت های فنی خود را در حوزه های متعدد توسعه دهید.
- همیشه در پی یادگیری مسائل روز تکنولوژی بوده و زبان های جدید را آموزش ببینید.
- قدرت و مهارت کافی در سنجش خطاهای برنامه و عیب یابی آن داشته باشید.
- مشکلات و چالش های سر راه برنامه نویسی را به راحتی حل کنید.
- امکان تطبیق خود با محیط های کاری مختلف را داشته باشید.
- حفظ آرامش در شرایط گوناگون و داشتن نظم از الزامات این حرفه است.
- داشتن علاقه و اشتیاق به کار، 50 درصد بیشتر موجب موفقیتتان می شود.
- برخورداری از مهارت های ارتباط با دیگر افراد گروه و مشتری شما را همیشه یک قدم به جلو می راند.
- برنامه نویس باید کارها را به سرعت سوئیچ کرده و برنامه دقیقی برای انجام آن ها داشته باشد.
- برخورداری از دید تجاری در زمان حل مسئله امکان ایجاد محصولی کاربردی را فراهم می آورد.
برنامه نویسی این روزها به یک حرفه درآمدزا و کاربردی تبدیل شده است. اما برای ورود به آن باید مهارت های زیادی کسب نموده و قدرت حل مسئله را داشته باشید. در کنار تمام این موارد به نظر شما یک برنامه نویس باید چه ویژگی های دیگری کسب کند تا در مسیر شغلی خود موفقیت های بیشتری به دست آورد؟
سوالات متداول💡