کاربرد جی پی اس در راهسازی بسیار گسترده بوده و موضوعات مختلفی از جمله مدیریت تیم، افزایش امنیت، نقشه برداری و … را شامل میشود. در این مطلب از رادار میخواهیم درباره اهمیت استفاده از ردیاب در پروژه های عمرانی و راهسازی صحبت کنیم. تا شما عزیزان با کاربردهای این دستگاه در صنایع مختلف آشنا شوید.
بررسی چالش های اجرایی در پروژه های عمرانی و راهسازی
پروژه های عمرانی و راهسازی معمولا بسیار سنگین و بزرگ هستند و مدیر پروژه دائما با عوامل اجرایی مختلف در ارتباط است. کنترل و ایجاد هماهنگی میان این عوامل و گروهها نیازمند نظارتی هوشمندانه و دقیق است تا کارها به درستی پیش بروند. در چنین شرایطی مدیر پروژه غالبا با چالشهای مختلفی روبرو میشود که روند اجرای برنامهها را دچار اختلال میکند. برخی از چالشها عبارتند از:
- عدم توجه به استهلاک ماشین آلات و احتمال خرابی آنها که منجر به تاخیر در روند اجرای پروژه میشود.
- نظارت بر عملکرد رانندگان جهت انجام کارهایی نظیر عدم بارگیری به موقع، تخلیه در مکانهای نادرست و …
- عدم مدیریت صحیح ورود و خروج ماشین آلات پروژه در ساعات غیرمجاز
- نبود سیستم مناسب برای تخصیص پاداش یا جریمه کارکنان نسبت به عملکرد آنها
- احتمال سرقت ماشین آلات و عدم نظارت بر امنیت آنها
با توجه به وسعت پروژه های عمرانی و راهسازی قطعا بروز هر یک از چالشها میتواند در روند اجرای کار تاخیر ایجاد کند. حال تصور کنید تعدادی از این چالشها در مدت اجرای پروژه بروز دهد. کنار هم قرار گرفتن آنها میتواند تاخیری طولانی در پایان کار به وجود آورده و مدیر پروژه را دچار مشکلات زیادی کند.
اما چطور میتوان از بروز این چالشها پیشگیری نمود؟
هوشمندسازی پروژه های عمرانی و راهسازی با ردیاب
استفاده از ردیاب در پروژه های عمرانی و راهسازی ، راهکاری قابل اطمینان برای جلوگیری از بروز چالشهای نام برده است. این دستگاه کاملا هوشمندانه و هوشیار در تمام ساعات شبانه روز و در مدت زمان اجرای پروژه در حال نظارت بر عملکرد ماشین آلات و کارکنان خواهد بود. و تمام اطلاعات به دست آورده را در قالب گزارشهای کاربردی در اختیار مدیران میگذارد. بنابراین مدیر میتواند نگاهی جامع و کامل بر روند اجرای پروژه داشته و حتی از راه دور نیز نظارت خود را انجام دهد.
کاربرد جی پی اس در پروژه های عمرانی و راهسازی
امروزه استفاده از جی پی اس در صنایع مختلف بسیار رواج یافته است. یکی از این صنایع، پروژه های عمرانی و راهسازی است که در بالا با چالشهای آن کمی آشنا شدیم. پروژه های ساختمان سازی و راهسازی معمولا روندی طولانی را طی میکنند که در طی آن گروهها و عوامل متعددی به اجرای پروژه کمک میرسانند. مدیر پروژه برای کنترل و نظارت بر این روند کاری نیاز به استفاده از فناوریهای جدید دارد تا مشکلات و خطاها به حداقل خود برسند. در چنین شرایطی ردیاب بسیار کمک کننده بوده و میتواند تا حد زیادی از بروز چالشهای مختلف پیشگیری کند. در ادامه کمی بیشتر درباره کاربرد جی پی اس در پروژه های عمرانی و راهسازی میخوانیم.
1- افزایش امنیت ماشین آلات ساخت و ساز با ردیاب
دستگاهها و ماشین آلات ساخت و ساز که در پروژه های عمرانی به کار میروند، معمولا ارزش مادی بالایی دارند. آنها گرانقیمت هستند و سرقتشان، ضررهای مالی هنگفتی به پروژه وارد میکند. بنابراین باید تحت حفاظت و امنیت کامل باشند. این در حالیست که در پروژه های ساخت و ساز اغلب حفاظبندی کامل فضای کار امکانپذیر نیست. به همین دلیل ماشین آلات در معرض سرقت قرار میگیرند.
بهترین ایده برای حل چالش امنیت ماشین آلات پروژه، استفاده از ردیاب است. GPS ها میتوانند به طور خودکار و لحظهای، موقعیت ماشین آلات و دستگاهها را ردیابی کرده و به مدیر اطلاع دهند. علاوه بر این، جی پی اس میتواند کوچکترین تلاش برای سرقت دستگاهها را تشخیص داده و به مدیر آلارم دهد. در نتیجه مدیران پروژه همواره از موقعیت مکانی دستگاهها باخبر بوده و در صورت سرقت سریعا متوجه میشوند.
2- مدیریت تعمیر و نگهداری ماشین آلات و دستگاه ها
همانطور که گفتیم یکی از مهمترین چالشها در مدیریت پروژه های ساخت و ساز، توجه به استهلاک دستگاهها و احتمال خرابی آنهاست. زیرا با خرابی آنها، تاخیری چندروزه برای پروژه رخ داده و منجر به برهم خوردن برنامههای کاری میشود. علاوه بر این هزینههای ناشی از تعمیر ماشین آلات و حتی تاخیر به وجود آمده، آن را به پروژه ای غیراقتصادی تبدیل میکند.
دیگر کاربرد جی پی اس در پروژه های عمرانی و راهسازی ، مدیریت تعمیر و نگهداری ماشین آلات است. البته این قابلیت بسته به ردیاب انتخابی شما دارد. زیرا برخی از GPS ها امکانی برای ثبت و ذخیره زمان سرویسهای دورهای خودرو هستند. در نتیجه هر گاه زمان سررسید سرویس مجدد ماشین آلات فرارسد، به مدیر اطلاع میدهند. این قابلیت امکان مدیریت بهتر ماشین آلات و دستگاههای متعدد پروژه را فراهم میآورد. بنابراین دستگاهها با حداقل خرابی ممکن و مطابق با زمانبندی برنامهها، به کار خود ادامه میدهند.
3- کاربرد جی پی اس در کنترل عملکرد کارکنان
اغلب پروژه های عمرانی و راهسازی در مناطق دوردست اجرا میشوند و مدیر برای نظارت بر عملکرد کارکنان باید در محل حاضر شود. اما مشکل زمانی رخ میدهد که مدیر به هر دلیلی نتواند دائما سرپروژه حاضر شده و نظارت داشته باشد. اینجاست که دیگر کاربرد جی پی اس در پروژه های عمرانی و راهسازی به کار میآید. زیرا با ردیاب میتوانید بدون محدودیت در فاصله جغرافیایی، فرایند نظارت و مدیریت را انجام دهید. با GPS، کنترل بهتری بر عملکرد کارکنان داشته و از فعالیتهای آنها نظیر ساعت ورود و خروج، مدت زمان استراحت، محل حضور و … مطلع خواهید بود.
کاربرد جی پی اس در پروژههای عمرانی و راهسازی و افزایش راندمان
فناوری جی پی اس، سالهاست مورد استفاده بشر بوده، اما در این چند وقت اخیر استقبال از آن در امور مختلف بیشتر از گذشته شده است. زیرا مردم با کاربردها و مزایای به کارگیری آن در صنایع و فعالیتهای متعدد بیش از پیش آشنا شدهاند. حال میدانیم از مهمترین کاربردهای جی پی اس در پروژه های عمرانی و راهسازی است. این دستگاه به افزایش راندمان و بهرهوری پروژه کمک کرده و از هزینههای جانبی تا حد امکان میکاهد.
در نهایت شما بگویید، استفاده از ردیاب در پروژه های عمرانی تا چه حد به رفع چالشهای مختلف کمک میکند؟