ردیاب در حوادث طبیعی همچون یک یار هوشیار در کنار شماست تا به کمک دسترسی پیدا کنید. بنابر آمارهای جهانی، حوادث طبیعی در تمام کشورهای دنیا رخ میدهند و هیچ کجای دنیا از این بلاها در امان نیست. بنابراین باید برای مواجه با آنها آماده بود تا خسارتهای ناشی از حوادث طبیعی را کاهش داد. امروزه راهکارهای مختلفی برای حل این مشکل وجود دارد. با مطالعه و بررسی درباره این راهها میتوانید بهترین و کارآمدترین آنها را بسته به شرایط خود انتخاب کنید.
در این مقاله رادار در مورد یکی از روشهای نسبتا نوین تکنولوژی در حوزه کاهش خسارات بلایای طبیعی صحبت میکنیم.
ردیاب؛ راهکار فناوری برای مقابله با حوادث طبیعی
استفاده از ردیاب در حوادث طبیعی تا حد زیادی در کاهش خسارتهای ناشی از بلایای رخ داده موثر است. به کمک این دستگاه، امدادرسانان از وضعیت افراد در مناطق آسیب دیده مطلع بوده و به موقعیت دقیق آنها دسترسی دارند. علاوه بر این با ردیاب میتوانید اتفاقات رخ داده را تجزیه و تحلیل کرده و در پیشبینی حوادث آینده استفاده کنید.
امروزه نقش ردیاب در حوادث طبیعی بیش از پیش مورد توجه انسانها قرار گرفته است. برای درک بهتر کاربردها و مزایای استفاده از جی پی اس شخصی در بلایای طبیعی ادامه این مطلب را بخوانید.
بررسی کاربردها و فواید ردیاب در حوادث طبیعی
سیستم موقعیت یاب جهانی (GPS) به واسطه برقراری ارتباط با ماهوارهها قادر به تشخیص مکان جغرافیایی اشیاء و افراد میباشد. سپس به کمک ارتباطات مخابراتی، اطلاعات به دست آورده را برای نرم افزار مرتبط با خود ارسال میکند. در نتیجه امدادگران در زمان بروز حوادث طبیعی قادر به یافتن موقعیت آسیب دیدگان و کمکرسانی سریعتر خواهند بود. به همین سبب استفاده از جی پی اس به یکی از نیازهای اساسی امدادگران در نجات جان انسانها و حیوانات تبدیل شده است.
امروزه اگر حادثهای رخ دهد، به واسطه ردیاب ها، سریع از آن باخبر شده و میتوانیم در زمانی کوتاهتر به کمک افراد بشتابیم. بدیهی است هر چه سریعتر به کمک آسیبدیدگان برویم، میزان خسارتهای وارده کاهش چشمگیری مییابد. در ادامه به طور مفصل درباره مزای و کاربردهای ردیاب در حوادث طبیعی میپردازیم:
1- یافتن موقعیت دقیق آسیب دیدگان
استفاده از ردیاب در حوادث طبیعی مختلفی نظیر زلزله هند و پاکستان در سال 2005، سونامی اقیانوس آرام در سال 2004 و … کارآمد بوده است. امدادگران با این سیستم توانستند موقعیت آسیب دیدگان را به راحتی یافته و در زمان کوتاهتری به آنها کمک کردند. GPS در این سالها به یک ابزار حیاتی برای نجات جان انسانها و حیوانات تبدیل شده است. به همین دلیل امدادگران از این فناوری در شرایط بحرانی استفاده میکنند.
2- بررسی تحرکات انسانی و کمک رسانی اصولی
یکی دیگر از کاربردهای ردیاب در حوادث طبیعی ، بررسی تحرکات انسانی پس از وقوع بلایا است. این دستگاه قادر است در کنار بررسی تحرکات انسانی، کاهش و یا افزایش آنها را هم اندازهگیری کند. تا اگر یکی از آسیب دیدگان بر اساس شرایطش به کمک رسانی سریعتر نیاز داشته باشد، در اولویت امدادرسانان قرار گیرد.
در زلزله سال 2019 اندونزی، نزدیک به 170هزار نفر زخمی و تعداد زیادی کشته شدند. این زلزله در 40 کیلومتری شمال شرقی پایتخت آمبون رخ داد. استفاده از ردیاب در این حادثه کمک زیادی به امدادرسانان کرد تا از موقعیت و وضعیت آسیب دیدگان مطلع شوند.
امروزه استفاده از جی پی اس، انتخابی مناسب و عالی برای تجزیه و تحلیل تحرکات انسانی و پیش بینی اتفاقات در آینده است.
3- تهیه آمار از حضور افراد در مناطق آسیب دیده
مزایای ردیاب در حوادث طبیعی تنها به موقعیت یابی و بررسی شرایط آسیب دیدگان محدود نمیشود. بلکه با این دستگاه میتوانید به آمارهای دقیق در رابطه با تعداد افراد حاضر در مناطق آسیب دیده دست یافت. به طور مثال بر اساس آمارها در زلزله اندونزی، فعالیتهای انسانی در روز زلزله و پس از آن کاهش یافته است.
به طور کلی با استفاده از ردیاب در حوادث طبیعی میتوانید آمارهای دقیقی از شرایط بحران و اتفاقات رخ داده در آن زمان دست یابید. این آمارها برای پیش بینی شرایط در حوادث آتی، کمک زیادی به امدادرسانان میکند. به خصوص برای مدیران بحران تا بتوانند امکانات را برای آینده آماده کرده و سرعت و کیفیت امدادرسانی را بهبود دهند.
4- سرعت بخشی به فرآیند امدادرسانی
از دیگر کاربردها و مزایای ردیاب در حوادث طبیعی ، افزایش سرعت امدادرسانی به آسیب دیدگان است. با این فناوری میتوان دقت و کارآمدی امدادگران در کمک رسانی را افزایش داده و در نتیجه شانس نجات جان انسانها و حیوانات را بیش از پیش کرد. از این رو شاهد استفاده از ردیاب در سیستمهای مدیریت بحران مدرن و پیشرفته هستیم. با این دستگاه میتوان سرعت انجام امور را افزایش داده و با دقت بیشتری به افراد کمک کرد. در نتیجه خسارات ناشی از حادثه کاهش یافته و انسانها سریعتر از گذشته میتوانند به شرایط عادی زندگی بازگردند.
سخن پایانی
امروزه استفاده از ردیاب در حوادث طبیعی بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفته است. زیرا به واسطه آن کمک رسانی آسانتر، سریعتر و دقیقتر صورت گرفته و آسیبهای وارده بر افراد کاهش زیادی مییابد. کمک رسانی در زمان بروز بلایای طبیعی به واسطه جی پی اس یکی از فرآیندهای مدرنیزه کردن امدادرسانی در جهان است. با این سیستم، آمار تلفات و خسارات ناشی از حادثه به طور فزایندهای کاهش مییابد.
علاوه بر موارد بالا، استفاده از ردیاب در حوادث طبیعی ، دسترسی به آمارهای حادثه ناشی از تعداد تلفات، نیروهای کمک رسان، نحوه کاهش تحرکات آسیب دیدگان و … را فراهم میآورد. این فناوری در مقایسه با دیگر سیستمهای کمک رسانی، نتایج بهتری برای مدیران بحران ایجاد میکند. در نتیجه میتوان تصمیمات بهتری برای آینده و مواجه با اتفاقات احتمالی اتخاذ نمود.
به نظر شما، ردیاب در حوادث طبیعی چه مزایای دیگری برای امداد رسانان و آسیب دیدگان به همراه دارد؟