ردیابی نیروی کار یکی از دغدغههای اصلی شرکتهای بزرگ در سراسر دنیاست. به خصوص در کمپانیهایی که کارمندان به واسطه شغل خود، روزانه به مکانهای مختلفی سر میزنند. به طور مثال میتوان به بازاریابان، پیمانکاران و … اشاره نمود. این افراد برای انجام فعالیتهای خود باید مدام در حال حرکت باشند و هر بار موقعیتشان متفاوت است. اطلاع از نحوه عملکرد این کارمندان برای کارفرما معمولا با چالش همراه است. زیرا نمیتوان از نزدیک بر فعالیتهایشان نظارت داشته و از انجام صحیح وظایف اطمینان پیدا کرد.
در مقاله پیش رو به بررسی چالشهای ردیابی نیروی کار میپردازیم. و در نهایت راهکاری مطمئن برای حل این مشکل معرفی میکنیم. اگر شما هم در شرکت خود با این چالش روبرو هستید، ادامه این مطلب رادار را از دست ندهید.
ردیابی نیروی کار؛ چالشی بزرگ برای کارفرمایان
در سالهای اخیر شاهد پیچیده شدن بیشتر شغلها در تمام دنیا هستیم. این مسئله نگرانیهایی برای کارفرماها در حفاظت از نیروی کار و اطلاعات آنها ایجاد کرده است. زیرا هر یک از کارمندان یکی از ارکان اصلی مجموعهها به شمار آمده و باید از آنها به خوبی محافظت نمود. تا پای رقبا به میدان باز نشده و نتوانند از این طریق به شرکت آسیب بزنند.
نظارت بر عملکرد کارکنان و نحوه فعالیت آنها در طی روز نیز از دغدغههای مدیران به شمار میآید. این مسئله برای مجموعههایی که کارمندانشان الزاما در فضای شرکت، کار نمیکنند، بیشتر به چشم میآید. زیرا مدیر نمیتواند در هر لحظه از وضعیت و عملکرد نیروی کار خود اطلاع داشته باشد. در چنین شرایطی، مدیران به سراغ تکنولوژی میروند تا هر چه بهتر و بیشتر بتوانند بر عملکرد نیروی کارشان نظارت داشته باشند. اما سوال اینجاست که در میان انبوه تکنولوژیهای حال حاضر، کدام یک انتخاب بهتری است؟
استفاده از جی پی اس، بهترین شیوه ردیابی نیروی کار
برخی از شرکتها به واسطه نوع فعالیت و حوزه کاریشان نیاز بالایی به نیروی انسانی دارند. قطعا داشتن نیروی انسانی زیاد در مجموعه، مزایای زیادی به همراه داشته و سود بیشتری برای شرکت فراهم میآورد. اما واقعیت این است که مدیریت نیروی کار زیاد، مشکل بوده و در صورت عدم مدیریت صحیح ممکن است زیانبار هم باشد. این که مدیران بتوانند در هر لحظه به نیروی کار سر زده و رفتارهای آنها را ردیابی کنند، یک نیاز اساسی در شرکتهای بزرگ با نیروی انسانی زیاد است. اما مشکل اینجاست که انجام این کار بسیار سخت است. به خصوص زمانی که تعدادی از نیروها به واسطه کارشان باید مدام از محل دفتر خارج شده و به مکانهای مختلفی بروند. بازاریابان، رانندگان ناوگان، پیمانکاران، نیروهای اجرایی و … در این گروه قرار میگیرند.
با استفاده از جی پی اس شخصی این مشکل تا حد زیادی برطرف میشود. این دستگاه به طور دائم همراه کارمندان شما بوده و امکان ردیابی نیروی کار از راه دور را فراهم میآورد. با GPS میتوانید در هر لحظه از موقعیت کارمندتان اطلاع داشته باشید. بدانید در حال انجام چه کاریست؟ آیا به اندازه کافی تلاش میکند یا نه؟ و … .
مزایای جی پی اس شخصی برای ردیابی نیروی کار
همانطور که گفتیم با استفاده از جی پی اس شخصی میتوان بر نیروی انسانی در شرکتهای بزرگ نظارت جامع و کاملی داشت. برای درک بهتر این مطلب در ادامه با تعدادی از مزایای GPS برای ردیابی نیروی کار آشنا میشویم:
1- ردیابی نیروی کار به صورت دقیق و جامع
دانستن این که کارمندان شرکت، کجا هستند؟ روی چه موضوعی کار میکنند؟ ساعات کار مفیدشان چقدر است؟ و … در برنامهریزی بهتر برای رسیدن به بهرهوری بالا و صرفهجویی در هزینههای جانبی تاثیر زیادی دارد. به کمک جی پی اس و ردیابی نیروی کار میتوانید:
- توزیع کارمندان در بخشهای مختلف بر اساس توانمندیها
- تخصیص خودکار زمان و هزینههای لازم برای انجام پروژههای مختلف
- دسترسی به اطلاعات و گزارشهای دقیق درباره نحوه انجام کارها
- کاهش هزینههای اضافی برای انجام امور غیرضروری
2- نظارت بهتر و تشویق نیروی کار مفید
یکی از راهکارهای تاثیرگذار در افزایش راندمان کاری کارمندان، سیستم پاداش نیروهای مفید است. با ردیابی نیروی کار این شرایط با دقت و نظارت بهتری صورت گرفته و شما میتوانید:
- تعیین و ثبت معیارهای مشخص برای اندازهگیری بهرهوری و راندمان نیروی کار
- محاسبه و پرداخت تشویقی کارمندان به صورت خودکار بر اساس راندمان کاری
- بررسی روند پیشرفت کارمندان در انجام امور و اجرای طرحهای تشویقی متناسب
3- چیدمان صحیح نیروی کار در شرکت
این که در هر شرکتی، افراد مناسب در زمان مناسب و در مکان مناسب حضور داشته باشند، یک مزیت عالی برای کارفرماست. زیرا در به حداکثر رساندن بهرهوری مجموعه تاثیر شگرفی داشته و روند انجام کارها بهتر و اصولیتر پیش خواهد رفت. بنابراین نباید اهمیت نیروی کار حرفهای، کاربلد، دلسوز و متعهد را کم شمرد. با استفاده از جی پی اس و ردیابی نیروی کار به موارد زیر دسترسی خواهید داشت:
- پیشبینی تقاضای نیروی کار موردنیاز در واحدهای مختلف
- بهینهسازی برنامههای استخدام نیروی بر اساس نیاز هر پروژه
- امکان مدیریت بهتر کارمندان و شیفت کردن کارها میان نیروهای مختلف
4- نظارت بر ناوگان خودرویی شرکت
بسیاری از شرکتها علاوه بر نیروی انسانی زیاد دارای ناوگان خودرویی بزرگی نیز هستند. قطعا مدیریت ناوگان خودرویی به تنهایی یک چالش بزرگ برای کارفرماهاست. زیرا خودروهای ناوگان در هر لحظه در موقعیت مختلفی بوده و هزینههای نگهداری از آنها نسبتا بالاست. پس اهمیت نظارت بر ناوگان خودرویی بسیار بالا بوده و کوتاهی در آن منجر به هزینههای سنگین برای شرکت میشود. با استفاده از جی پی اس خودرو و ردیابی نیروی کار ناوگان شرکت مزایای زیر را در اختیار خواهید داشت:
- اطلاع از موقعیت تمام خودروها به صورت زنده
- اطلاع از زمان شروع و پایان سفرهای کاری هر خودرو به طور جداگانه
- دسترسی به ساعات کاری خودروهای ناوگان و مدت زمان روشن بودن یا توقفهای آنها
- نظارت بر فرآیند خدماترسانی به مشتری و ارسال و توزیع کالاهای شرکت از راه دور
- اطلاع از وضعیت سلامت فنی خودروها و سیستم یادآور سرویسهای دورهای ماشین
- حفظ امنیت وسایل نقلیه ناوگان و پیشگیری از سرقت آنها
ردیابی نیروی کار؛ راهی برای کاهش هزینه های جانبی شرکت ها
جی پی اس یک فناوری نسبتا نوظهور در دنیاست که هر روز بیش از گذشته، مزایا و کاربردهای آن برای بشر روشن میشود. در گذشته GPS تنها سیستمی برای اهداف نظامی بود. اما امروز میبینیم که در تک تک لحظات زندگی روزمره انسانهای جای گرفته و در انجام امور مختلف آنها را یاری میرساند. به کمک این فناوری میتوان:
- از خودروها و وسایل نقلیه محافظت کرد.
- بر رفتار فرزندان از راه دور نظارت داشت.
- مراقب سالمندان و بیماران بود.
- بر عملکرد کارمندان شرکت نظارت داشته و آنها را ردیابی کرد.
- از امنیت و سلامت حیوانات خانگی اطمینان یافت.
- و …
ما در این مقاله اختصارا درباره مزایا و کاربردهای جی پی اس برای ردیابی نیروی کار صحبت کردیم. اما همانطور که گفتیم این سیستم در مراحل مختلف زندگی به کمک انسانها آمده و بسیاری از چالشها را برطرف کرده است. صحبت درباره دیگر مزایای استفاده از GPS به خصوص برای ردیابی نیروی کار را به شما میسپاریم. نظرات خود را با ما به اشتراک بگذارید.