ردیاب برای بیماران اوتیسم چه کاربردی دارد؟ آیا استفاده از آن میتواند چالشهای والدین کودکان اوتیسم را در جهت مراقبت از آنها برطرف کند؟
همه ما میدانیم بیماران مبتلا به اوتیسم بیشتر علاقه دارند به تنهایی اوقات خود را سپری کنند. آنها از تعاملات مداوم با افراد و دریافت حس نگرانی از سوی دیگران احساس بدی پیدا میکنند. اما با این وجود چطور والدین میتوانند مراقب فرزند مبتلا به اوتیسم بوده و از او محافظت کنند؟ برای یافتن پاسخ این سوال و آشنایی با قابلیتهای ردیاب اوتیسم ادامه این مطلب رادار را بخوانید.
بیماری اوتیسم چیست؟
بیایید پیش از هر صحبتی کمی با بیماری اوتیسم آشنا شویم.
اوتیسم نوعی اختلال عصبی است که بر عملکرد صحیح و عادی مغز تاثیر میگذارد. به طوری که مهارتهای ارتباطی و تعاملات اجتماعی بیمار را با اختلال مواجه میکند. این اختلال معمولا در 5 سال ابتدایی زندگی فرد بروز یافته و قابل تشخیص است، اما با وجود تحقیقات فراوان تا به امروز درمانی برای آن پیدا نشده است.
بیماران مبتلا به اوتیسم معمولا به سبب مشکلاتی که در ارتباط گرفتن دارند، با چالشهای مختلفی روبرو هستند. در این میان والدین و افرادی که وظیفه مراقبت از آنها را برعهده دارند نیز دچار این چالشها میشوند. اولین و مهمترین چالشی که خانواده این افراد با آن درگیر هستند، مراقبت و نظارت بر رفتار بیمار است. زیرا آنها از نزدیک شدن دائمی دیگران به خود دوری میکنند و اجازه مراقبت لحظهای را به والدین نمیدهند. بنابراین باید راهی یافت تا از راه دور بتوان آنها را تحت مراقبت داشت. امروزه استفاده از ردیاب برای بیماران اوتیسم از مواردی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است. در ادامه این مقاله بیشتر در این باره صحبت میکنیم.
اختلالات طیف اوتیسم چند نوع دارد؟
بیماری اوتیسم دارای طیف گستردهای بوده و افراد مبتلا به آن در گروههای مختلف دستهبندی میشوند که عبارتند از:
1- اختلال درخودماندگی
افراد مبتلا به اختلال درخودماندگی معمولا در برقراری ارتباطات اجتماعی مشکل دارند. آنها تمایل به نوعی انزوای خودخواسته داشته و از بازی با همسالان خود لذت نمیبرند. این افراد وقت خود را عموما با بازیهای تخیلی با خودشان پر میکنند.
2- اختلال فروپاشی کودکی
گروه دیگر بیماران اوتیسم، افرادی هستند که به اختلال فروپاشی کودکی مبتلا میباشند. آنها معمولا تا سن 2 سالگی رفتار نرمال و طبیعی دارند. اما به طور ناگهانی بخش بزرگی از مهارتهای ارتباطی خود را از دست میدهند.
3- سندروم اسپرگر
دیگر طیف اختلال اوتیسم، سندروم اسپرگر نام دارد. کودکان مبتلا به این سندروم هوش بالایی داشته و قادرند به راحتی صحبت کنند. اما آنها از برقراری ارتباطات اجتماعی دوری کرده و علاقهای به آن ندارند.
اصلیترین علائم بیماری اوتیسم چیست؟
اگر بخواهیم علائم بیماری اوتیسم را بیان کنیم، باید به موارد زیر اشاره نماییم:
- عدم توانایی در انجام کارهای روزانه و عادی زندگی (در برخی مواقع)
- عدم توانایی برقراری ارتباط و تعامل با دیگر افراد
- ناتوانی در درک احساسات دیگران و انتقال احساسات و افکار با افراد دیگر
- بروز واکنش غیرطبیعی و غیرمعمول در مواجهه با اتفاقات عادی زندگی روزمره
- مقاومت شدید در برابر تغییرات در روال زندگی فردی
- وابستگی شدید نسبت به برخی از اشیاء
- امکان بروز تشنج در بیماران حاد
- تمایل به انجام کارهای تکراری و خیره شدن به اجسام اطراف
چرا شناخت کودک اوتیسمی اهمیت دارد؟
کودکان مبتلا به اوتیسم معمولا مستعد اختلالاتی نظیر اضطراب، افسردگی و فوبیا هستند. به همین دلیل باید رفتار آنها را به درستی شناخت و به خوبی از آنها مراقبت کرد. این کار به پیشگیری از بروز مشکلات متعدد در آینده آنها کمک کرده و تا حدودی بر روند درمانشان تاثیر مثبت دارد. زیرا با توجه به رفتارهای کودک اوتیسمی و شناخت آنها، امکان تعامل بهتر میان بیمار و والدین به وجود میآید. و از طرفی آنها را از گوشهگیری و تمایل به تنها بودن تا حدودی دور میکند.
امروزه استفاده از ردیاب برای بیماران اوتیسم بهترین شیوه جهت مراقبت از راه دور این بیماران شناخته میشود. زیرا در کنار حفظ حریم خصوصی آنها، امکان مراقبت لحظهای و دقیق را برای والدین فراهم میآورد. این کار، آرامش و آسایش را برای این کودکان به وجود آورده و احساس بهتری به آنها میدهد. تا بتوانند بهتر با محیط اطرافشان ارتباط گرفته و دچار تنش و استرس نشوند.
ضرورت استفاده از ردیاب شخصی برای بیماران اوتیسم
همانطور که گفتیم بیماری اوتیسم نوعی اختلال عصبی خاص است که نیاز به مراقبتهای ویژه دارد. کودکان مبتلا به این بیماری معمولا به راحتی توسط اتفاقات کوچک، حواسشان پرت شده و احتمال گم شدنشان بسیار بالاست. از این رو استفاده از ردیاب شخصی برای بیماران اوتیسم نه تنها یک پیشنهاد خوب، بلکه یک ضرورت است.
بیماران اوتیسم معمولا از حضور در مکانهای بزرگ و پرسروصدا بیزارند و به جاهای محصور و کوچک علاقه دارند. بنابراین ممکن است بدون اطلاع شما به جایی رفته و در گوشهای پنهان شوند. وجود ردیاب اوتیسم همراه این کودکان، به شما کمک میکند تا در چنین مواقعی سریعا آنها را پیدا کرده و از نگرانی درآیید.
همراه داشتن ردیاب برای بیماران اوتیسم چه مزایایی دارد؟
به همراه داشتن ردیاب برای بیماران اوتیسم ، کاربردها و مزیتهای متعددی دارد. برخی از این مزایا عبارتند از:
- دسترسی به موقعیت لحظهای بیمار بدون ایجاد مزاحمت برای او
- ابعاد کوچک و امکان حمل و استتار راحت آن
- عدم ایجاد نور و صدای اضافی توسط دستگاه و جلب توجه کودک اوتیسمی
- قابلیت تشخیص اتفاقاتی نظیر سقوط و یا افتادن فرد و درخواست کمک اضطراری به طور خودکار
- سیستم تعیین منطقه امن و دریافت هشدار در صورت خروج بیمار از محدوده مشخص شده
- دسترسی به گزارش مسیرهای طی شده توسط فرد در طی زمان
سخن پایانی
در این مطلب ما تلاش کردیم تا کمی با بیماری اوتیسم و چالشهای نگهداری از کودکان مبتلا به آن صحبت کنیم. در نهایت نیز استفاده از ردیاب اوتیسم را راهکاری مطمئن برای مراقبت بهتر و نظارت از راه دور بر رفتار کودکان مبتلا به اوتیسم دانستیم. اما باید بدانید تهیه ردیاب شخصی مناسب برای این بیماران نیازمند تحقیق و بررسی مدلهای مختلف موجود در بازار است. تا بتوانید بهترین و مناسبترین آنها را با توجه به نیازها و خواستههایتان تهیه کنید.
آیا تجربه گم شدن بیمار مبتلا به اوتیسم را داشتید؟ به نظر شما استفاده از ردیاب برای بیماران اوتیسم تا چه حد ضروری و مهم است؟
سوالات متداول💡