آخرین تکنولوژی های روز دنیا
آخرین تکنولوژی که زندگی انسان ها را دچار تغییر اساسی کرده است کدام است ؟
فیبر نوری
فیبر نوری یا تار نوری ((Optical Fiber به رشته های باریک و بلندی گفته میشود که از یک مادّه شفاف مثل شیشه یا پلاستیک ساخته شده اند و می توان نوری را از یک سر به آن وارد و از سر دیگر دریافت کرد . فیبرهای نوری دارای پهنای باند بسیار بالاتر از کابلهای معمولی هستند.
تلفن های هوشمند Smartphone
این گوشیها دارای قابلیتهای خاص و کاربردهایی نظیر کامپیوترهای شخصی (PC) هستند. اما نمیتوانند به قدرت کامپیوترها کار کنند. گوشیهای هوشمند دارای دوربین هایی در جلو و پشت هستند و قابلیتهایی مثل اتصال به اینترنت را نیز دارند.
این نوع از تلفن های همراه به خاطر این که کوچک و قابل حمل هستند، در همه جا از آنها استفاده بوده و می توان کارهای روزمره خود با آنها انجام داد، در واقع نیاز به کامپیوتر را کاهش داده و ما را قادر ساخته اند تا بتوانیم در محیط های مختلف و به سادگی و در زمانی کوتاه به بسیاری از امور روزمره زندگی خود رسیدگی کنیم..
رایانه یا کامپیوتر: Computer
رایانه به دستگاهی گفته می شود که توانایی اجرای عملیات های بسیار پیچده را در کسری از ثانیه دارا بوده و کاربرد آن در زندگی امروزه انسان غیر قابل اجتناب و انکار است و انجام محاسبات علمی بدون کمک آن عملا غیر ممکن خواهد بود. به عبارت بهتر، این رشد فزاینده علمی انسان و این سرعت غیر قابل باور علوم و تکنولوژی، کاملا مدیون و مرهون این اختراع با ارزش است.
ماهواره ها
تجهیزاتی هستند که به فضای خارج از زمین پرتاب می شوند و در مدار مشخصی به دور زمین می چرخند. بسیاری از امور زندگی روزمره و اطلاعاتی که بین انسان ها در کشورهای مختلف رد و بدل می شود به واسطه همین ماهواره ها صورت می پذیرد.
اهمیت ماهوارهها در امور مخابرات ، بررسی منابع معدنی، زمین شناسی، تهیه نقشه های مختلف و پژوهش و کاربردهای نظامی و جاسوسی به شکل روزافزونی رو به افزایش است. بخشی از پژوهشهای علمی و تخصصی نیز در آزمایشگاههای مستقر در فضا انجام میشوند، آزمایشاتی که هرگز نمیتوانستند روی کره زمین جنبه عملی به خود بگیرند.
اینترنت به انگلیسی: Internet
مخفف interconnected network (شبکه به هم پیوسته) را باید بزرگترین سامانهای دانست که تاکنون به دست انسان طراحی، مهندسی و اجرا شدهاست.
ریشه این شبکه عظیم جهانی به دهه ۱۹۶۰ بازمیگردد که پنتاگون ( مقر و فرماندهی وزارت دفاع ایالات متحده آمریکا ) برای انجام پروژههای تحقیقاتی ، به ساخت شبکهای مستحکم، توزیع شده و باتحمل خطا اقدتم کرد. این شبکه درحال حاضر به بخش جدایی ناپذیر از زندگی بشر تبدیل شده و تصور ادامه زندگی بدون آن می تواند به نوعی کابوس انسان امروزی باشد.
هوش مصنوعی: Artificial Intelligence
به هوشی که یک ماشین ساخته دست بشر در شرایط مختلف، نسبت به رویدادهای اطراف از خود نشان میدهد، گفته میشود. به عبارت دیگر، هوش مصنوعی به سیستمی گفته میشود که میتواند واکنشهایی مشابه رفتارهای هوشمند انسانی از جمله درک شرایط پیچیده، شبیهسازی فرایندهای فکری و شیوههای استدلالی انسانی و پاسخ موفق به آنها، یادگیری و توانایی کسب دانش و استدلال برای حل مسائل داشته باشد. بیشتر نوشتهها و مقالههای مربوط به هوش مصنوعی، آن را به عنوان (دانش شناخت و طراحی عاملهای هوشمند) تعریف کردهاند.
هوش مصنوعی را باید عرصه پهناور تلاقی بسیاری از دانشها، علوم و فنون قدیم و جدید دانست. ریشهها و ایدههای اصلی آن را باید در فلسفه، زبانشناسی، ریاضیات، روانشناسی، عصبشناسی، فیزیولوژی، تئوری کنترل، احتمالات و بهینهسازی جستجو کرد و کاربردهای گوناگون و فراوانی در علوم رایانه، علوم مهندسی، علوم زیستشناسی و پزشکی، علوم اجتماعی و بسیاری از علوم دیگر دارد.
از زبانهای برنامهنویسی هوش مصنوعی میتوان به لیسپ، پرولوگ، کلیپس و ویپی اکسپرت اشاره کرد.
اینترنت اشیا
Internet of things یا به اختصار IOT که البته گاهی تحت عنوان Internet of objects نیز شناخته می شود
بهطور کلی اشاره دارد به بسیاری از چیزها شامل اشیا و وسایل محیط پیرامونمان که به شبکه اینترنت متصل شده و توسط اپلیکیشنهای موجود در تلفنهای هوشمند و تبلت قابل کنترل و مدیریت هستند. اینترنت اشیا به زبان ساده، ارتباط سنسورها و دستگاهها با شبکهای است که از طریق آن میتوانند با یکدیگر و با کاربرانشان تعامل کنند. این مفهوم میتواند به سادگی ارتباط یک گوشی هوشمند با تلویزیون باشد یا به پیچیدگی نظارت بر زیرساختهای شهری و ترافیک. از ماشین لباسشویی و یخچال گرفته تا پوشاک ؛ این شبکه بسیاری از دستگاههای اطراف ما را در برمیگیرد.
فرایند SLM یا DMLS و یا LPBF) یکی از روشهای ساخت افزودنی (پرینت سه بعدی) است که در آن با استفاده از یک منبع لیزر پرتوان، پودر فلزات ذوب شده و به هم متصل می شوند. فرایند SLM قادر است تا پودر ماده فلزی مورد نظر را به صورت موضعی به ذوب کامل رسانده و آنرا به یک قطعه سه بعدی جامد تبدیل کند.آخرین تکنولوژی
منبع : آخرین تکنولوژی
حکمت افلاکی سورشجانی
سلام و احترام خدمت شما بزرگواران زحمت کش ممنون از اطلاعات بروز شما بسیاری عالیه
محبوبه حیدری
سلام جناب افلاکی عزیز؛
از حسن نظر شما ممنونیم ?